asus-rog-extreme-gaming-iii-zapas-v-cs-go-na-vetrne-snezce-ovladla-esuba
Novinka Asus ROG Extreme Gaming III: Zápas v CS:GO na větrné Sněžce ovládla eSuba

Asus ROG Extreme Gaming III: Zápas v CS:GO na větrné Sněžce ovládla eSuba

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2015 14:00

Progamingové týmy Fraternitas a eSuba se 31. 10. utkaly na vrcholu Sněžky ve výšce 1602 metrů nad mořem v jedné ze světově nejoblíbenějších PC her Counter-Strike: Global Offensive. Soupeřili však nejen mezi sebou, hraní jim totiž ztěžovalo i nevyzpytatelné horské počasí, které důkladně prověřilo hráčské umění v extrémních podmínkách. Vítězem duelu se po dvou hodinách stal tým eSuba, který zdolal soky z Fraternitas 2:0 na zápasy.

Reklama

Stream si poslední říjnový den nenechalo ujít na Twitch.TV celkem 17 640 fanoušků. Po pontonu na Vltavě a bratislavském mostu UFO byl vrchol Sněžky dosud nejextrémnějším místem, kde se turnaj odehrál. Povětrnostní podmínky prověřily nejen mentální ale i fyzickou odolnost týmů. Silný studený vítr přinutil hráče, kteří museli na vrchol Sněžky vyšlapat po svých, nejen se pořádně obléknout, ale také přikurtovat počítače, monitory a další příslušenství lepicími páskami.

Vítěz duelu, tým eSuba, získal prize money ve výši 35 tisíc korun. Poražený odešel se startovným v hodnotě 15 tisíc.

Po hlavním souboji proběhla atraktivní exhibice v CS:GO mezi VIP týmy MenTa a Johnyho Machetteho, ve které triumfoval druhý jmenovaný tým. O organizaci, vybavení hráčů a občerstvení se postarala firma Asus. Hrálo se na herních desktopech ROG G30, monitorech ROG VG248 s obnovovací frekvencí 144Hz a k dispozici bylo také herní příslušenství od Asusu.

První díl turnaje ROG Extreme Gaming proběhl loni v listopadu v Praze na pontonu nedaleko Karlova Mostu, druhý se konal letos na začátku září na vrcholu vyhlídky bratislavského mostu „UFO“.

Na sestřih z akce na Sněžce se podívejte níže:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama