canon-slavi-80-milionu-vyrobenych-fotoaparatu-systemu-eos-s-vymennymi-objektivy
Novinka Canon slaví 80 milionů vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy

Canon slaví 80 milionů vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 11. 2015 12:00

Canon oznamuje dosažení nového milníku ve výrobě fotoaparátů – 10. listopadu překonal celkový počet vyrobených filmových a digitálních zrcadlovek systému EOS s výměnnými objektivy hranici 80 milionů. Modelem s pořadovým číslem 80 000 000 byla digitální zrcadlovka EOS 5DS R.

Reklama

Canon zahájil výrobu jednookých zrcadlovek systému EOS v roce 1987 a po nástupu digitálních zrcadlovek na začátku tohoto tisíciletí ji rychle rozšířil. Navíc vysokou produkci udržel až do současnosti a dnes tak může oslavit již 80 milionů vyrobených fotoaparátů systému EOS.

Nejnovějšího milníku dosáhla firma poté, co v červnu oslavila překonání hranice 110 milionů vyrobených výměnných objektivů řady EF, a tedy i nový světový rekord v tomto segmentu. Výrobu objektivů pro fotoaparáty systému EOS zahájil Canon spolu s uvedením zrcadlovek tohoto systému.

Canon si všechny klíčové komponenty používané v zařízeních systému EOS vyrábí sám a pro každý model tak může zvolit optimální snímač. Díky tomuto přístupu mají zákazníci na výběr z rozsáhlé produktové řady. Firma výrazně přispěla k nové éře fotografování, když uvedla řadu inovativních produktů včetně kompaktního a lehkého modelu EOS 500, který výrazně pomohl s rozšířením počtu uživatelů zařízení značky Canon, a ikonické modelové série EOS 5D, která letos slaví desáté výročí.

Canon slaví 80 milionů vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Canon TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama