v-multijadrovem-vykonu-dominuje-samsung-jak-je-na-tom-konkurence
Novinka V multijádrovém výkonu dominuje Samsung, jak je na tom konkurence?

V multijádrovém výkonu dominuje Samsung, jak je na tom konkurence?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 11. 2015 11:00 2

Před několika dny jsme vás informovali o žebříčku, který porovnával výkon nejnovějších procesorů, respektive jednoho jeho jádra. V single-core testu kraloval Apple A9. 

Reklama

Nyní se však na internetu objevil další žebříček, který pro změnu ukazuje celkový výkon těchto procesorů. V multi-core testu si prvenství vysloužila společnost Samsung a její Exynos 8 Octa 8890.

V multijádrovém testu samozřejmě zaúřadoval především počet jader, ani jejich velký počet však v některých případech nezajistil oslnivé výsledky.

Vzhledem k tomu, že A9 od Applu má jen dvě výkonná jádra, propadl se tento procesor až na samotné dno žebříčku (4436 bodů). Druhé místo náleží Snapdragonu 820, který získal 5300 bodů.

Na třetí místo se vyhoupnul Kirin 950 se 6400 body, jen o 100 bodů více pak získal čip od MediaTeku s modelovým označením MT6797.

Na prvním místě se pak – daleko před veškerou konkurencí – umístil Exynos 8890 od Samsungu. Tento čip v multi-core testu získal 7400 bodů.

V multijádrovém výkonu dominuje Samsung, jak je na tom konkurence?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto informace pocházejí z důvěryhodného čínského zdroje. Při testu však byly použity testovací kusy, jejichž podoba se do vydání ještě může změnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama