ambiciozni-herni-projekt-codingame-ukazuje-ze-programovani-muze-byt-legrace
Novinka Ambiciózní herní projekt CodinGame ukazuje, že programování může být legrace

Ambiciózní herní projekt CodinGame ukazuje, že programování může být legrace

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 11. 2015 12:30 3

Programování a hraní, to jsou dva zcela odlišné tábory. Nebo ne? Několik vývojářských studií především z nezávislé herní scény se nám pokusili ukázat, že i tyto dva světy lze ve hře spojit, nicméně většinou se jednalo o opravdu velmi jednoduché hříčky. Poslední vlaštovkou na tomto poli je CodinGame, která svou komplexností strčí všechny dosavadní projekty do kapsy.

Reklama

CodinGame funguje zcela originálně. Postaví před vás již hotovou hru, například pohledem shora viděnou arkádu s letadélkem v hlavní roli. Tato hra však z nějakého důvodu nefunguje. V tomto případě letadélko naletí do nepřítele namísto, aby ho předem sestřelilo, čímž dojde k jeho zničení.

Ambiciózní herní projekt CodinGame ukazuje, že programování může být legrace
i Zdroj: PCTuning.cz

Úkolem hráče přitom je patřičně upravit kód hry, aby nakonec všechno fungovalo jak má. Letadélku tak například změníte směr letu, nebo mu dovolíte vystřelit, což samozřejmě probíhá již v samotném kódu hry (k dispozici je více jak 20 programovacích jazyků včetně C++, Javy, PHP atd.).  

Příjemné je, že dopady vašeho programování okamžitě vidíte v reálu, neboť obrazovka je rozdělená na dvě části – na akční a kódovací. Lze se tak učit metodou pokus – omyl, pokud vás ale tento způsob nebaví, můžete přejít i k výukové části, nebo se zapojit do kódovacích bitev, v nichž se postavíte skutečným lidem.

Třešničkou na dortu je možnost otevřít si svými dobrými výsledky nabídku některé pracovní pozice. Pokud například prokážete dobré znalosti C++ či Javy, můžete se probojovat do týmu Gameloftu, Booking.com atd.

Hru najdete na stránkách CodinGame. Zahrát si můžete zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama