intel-oficialne-odhalil-novou-generaci-nuc-s-procesory-skylake
Novinka Intel oficiálně odhalil novou generaci NUC s procesory Skylake

Intel oficiálně odhalil novou generaci NUC s procesory Skylake

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 11. 2015 17:00 2

Společnost Intel oficiálně potvrdila, že uvádí na trh novou generaci miniaturních počítačů NUC, které osadila výkonnými procesory 6. generace Skylake.

Reklama

Intel hodlá do světa vyslat dvě hlavní provedení, z nichž bude každé k dostání ve dvou verzích s jiným hardware. Od sebe se liší velikostí šasi. Prvním menší model v kompaktnějším provedení v sobě může nést procesor Intel Core i5-6260U, zatímco druhý je osazený méně výkonným procesorem Intel Core i3-6100U. Tato dvě provedení označená jako NUC6i5SYK a NUC6i3SYK se od svých větších sourozenců liší tím, že mohou být osazeny pouze M.2 diskem.

Intel oficiálně odhalil novou generaci NUC s procesory Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvě větší varianty NUC6i5SYH a NUC6i3SYH jsou sice vybavené stejnými procesory, ale kromě M.2 slotu mají také jednu 2,5" pozici pro tradiční SATA disk. Všechna provedení mají společné to, že nabídnou dva sloty SO-DIMM pro paměti DDR4, 7.1kanálové audio, dvojici portů USB 3.0 na čelním i zadním panelu, čtečku paměťových karet SD, grafické výstupy HDMI a DisplayPort a gigabitový síťový port. K internetu se lze připojit také pomocí Wi-Fi. Mini počítačům nebude chybět ani bezdrátová technologie Bluetooth 4.1 třeba pro připojení periferií. 

Intel oficiálně odhalil novou generaci NUC s procesory Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Referenční provedení jsou chlazeny aktivně, nicméně objevit by se měla také celá škála pasivně chlazených šasi pro tyto nové modely. Ceny bohužel zatím výrobce neodhalil. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama