pro-nexus-s-je-dostupny-neoficialni-android-6-0-marshmallow
Novinka Pro Nexus S je dostupný neoficiální Android 6.0 Marshmallow

Pro Nexus S je dostupný neoficiální Android 6.0 Marshmallow

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 11. 2015 22:00 1

Nexus S je pět let starý telefon, který společnost Google přestala softwarově podporovat s uvedením Androidu 4.1.2 Jelly Bean. Důvodů, proč mu odepřela novější verze systému, bylo rovnou několik, a to zejména starší procesor a malá kapacita paměti RAM. Mobil ale žije dál a díky šikovnému vývojáři dokonce dostal i nejnovější Android 6.0.

Reklama

Vývoj portu Marshmallow pro Nexus S má na svědomí Dmitry Grinberg, který ho společně s podrobným návodem nabízí ke stažení na svém webu.

Výbornou zprávou je, že se jedná o stabilní sestavení, vhodné ke každodennímu používání, kde vše potřebné funguje (NFC/ WiFi, fotoaparát, GPS nebo Bluetooth). Takže pokud si chcete na vašem, možná už prachem zapadaném, telefonu nový Android vyzkoušet, nic vám v tom nebrání.

Nexus S je mobil navržený firmou Google, který vyráběl Samsung. Jednalo se o první telefon s operačním systémem Android 2.3 Gingerbread (Perník) a první Android zařízení s hardwarovou i softwarovou podporou NFC. Oficiálně oznámen byl Nexus S 6. prosince 2010 na blogu firmy Google. Poslední softwarovou aktualizaci s Androidem 4.1.2 dostal v říjnu 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama