v-cesku-muzete-predobjednat-blackberry-priv-s-vysouvaci-klavesnici
Novinka V Česku můžete předobjednat BlackBerry Priv s vysouvací klávesnicí

V Česku můžete předobjednat BlackBerry Priv s vysouvací klávesnicí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2015 11:30 1

První smartphone s Androidem kanadské značky BlackBerry se na vybraných trzích začal prodávat teprve před několika dny. Dostupný je prozatím pouze v USA a Anglii, ale dobrou zprávou je, že se ještě před koncem roku dostane i k nám do České republiky.

Reklama

Na tuzemském trhu se Priv by BlackBerry začne prodávat začátkem prosince, takže pod stromeček to ještě stihnete. Do nabídky telefon zařadil e-shop ShopBlackBerry.cz, kde si ho již nyní také můžete předobjednat. Cena je stanovena na 22 440 korun s DPH, čímž se novinka kanadské firmy řadí k tomu nejdražšímu, co lze dnes s Androidem zakoupit.

A co za horentní cenu zákazník dostane? Opravdu špičkový smartphone s Quad HD (QHD) displejem, který je po stranách zaoblený, kvalitním fotoaparátem s rozlišením 18 Mpx a mechanickou vysouvací klávesnicí, na níž je radost psát. Priv používá procesor Snapdragon 808, který má šest jader – dvě s taktem 1,8 GHz a čtyři s taktem 1,44 GHz. Grafický čip je Adreno 418.

Operační paměť prvního BlackBerry s Androidem má kapacitu 3 GB. Uživatelská paměť pojme 32 GB dat a je dále rozšiřitelná pomocí paměťových karet až o teoretické 2 TB. Zajímavá je také baterie o velmi slušné kapacitě 3 410 mAh  a implementace ceněného BlackBerry Hub, tedy místa, které na jednom místě sdružuje všechny zprávy. Telefon obsahuje i BlackBerry Calendar.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama