google-chce-vyvijet-vlastni-procesory-pro-android
Novinka Google chce vyvíjet vlastní procesory pro Android

Google chce vyvíjet vlastní procesory pro Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 11. 2015 15:00

Podle nejnovějších informací hledá Google mezi výrobci čipů partnery, kteří mu pomohou s vývojem vlastních procesorů založených na architektuře ARM. Nové čipy by měly najít využití v přístrojích s operačním systémem Android.

Reklama

Předpokládá se, že užší provázanost hardwaru a softwaru bude klíčová pro budoucí produkty, které přinesou pokročilé funkce určené pro rozšířenou a virtuální realitu. Díky vlastnímu návrhu by mohl Google mnohé specializované softwarové funkce vtěsnat přímo do čipu.

Tvůrce platformy Android na svém webu konkrétně hledá někoho, kdo má více jak desetiletou zkušenost s návrhem procesorů, přičemž uchazeč by měl mít za sebou úspěšné dokončení „vysoce výkonných multimediálních čipů“.

Procesory z vlastní dílny by pomohly Googlu lépe konkurovat Applu v segmentu prémiových zařízení. Firma, kterou založil Steve Jobs, si vlastní čipy pro mobilní telefony a tablety, které známe pod názvy iPhone a iPad, navrhuje už roky. Ty jsou díky tomu pověstné svou odladěností systému a téměř bezchybným uživatelským zážitkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama