energy-sistem-uvadi-na-trh-trojici-novych-ctecek-elektronickych-knih
Novinka Energy Sistem uvádí na trh trojici nových čteček elektronických knih

Energy Sistem uvádí na trh trojici nových čteček elektronických knih

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 11. 2015 19:00

V oblasti čteček elektronických knih se v poslední době moc novinek neobjevilo. To se nyní snaží změnit firma Energy Sistem, která přichází na náš trh s nástupcem modelu eReader Pro pojmenovaném jako eReader Pro+ a dvěma cenově dostupnými tenkými čtečkami eReader Screenlight a Slim.

Reklama

Nová vlajková čtečka z dílny Energy Sistem přináší v první řadě šestipalcový e-Ink displej typu Carta s rozlišením 758 × 1024 obrazových bodů, čímž je zajištěna jemnost rovnající se 212 dpi. Displej dokáže zobrazit 16 odstínů šedi a opticky tak působí podobně jako tradiční papír. Oproti papírové knize je však výhoda v tom, že se dočkáme vyššího kontrastu mezi pozadím a textem a také nasvícení displeje, což oceníte zejména při čtení v noci. Eliminuje to totiž nutnost využití externího zdroje světla. 

Energy Sistem uvádí na trh trojici nových čteček elektronických knih
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Energy Sistem eReader Pro+

Displej je také multi-dotykový a můžete se pomocí něho pohybovat v prostředí předinstalovaného operačního systému Android 4.2. Díky tomuto systému můžeme čtečku využít prakticky jako běžný tablet a stahovat třeba aplikace z obchodu Google Play. Náročnost systému se však jistě negativně projeví na výdrži baterie, která bude oproti některým konkurenčním produktům patrně výrazně nižší podobně, jako tomu bylo u modelu eReader Pro. Přesto výrobce prohlašuje, že 2800mAh baterie by měla na jedno nabití zařízení udržet v chodu až dva měsíce. To však pouze v případě čtení půl hodiny denně bez podsvícení s vypnutou Wi-Fi.

V útrobách čtečky se ukrývá procesor se dvěma jádry ARM Cortex A9 běžícími na frekvenci 1 GHz. Tento procesor společně s 512 MB RAM by měl zajišťovat plynulý provoz systému. Interní paměť má kapacitu 8 GB a lze ji v případě nedostatečného prostoru rozšířit za pomoci microSD karty až o 64 GB. K internetu se lze ze čtečky připojit za pomoci Wi-Fi. 

Tou nejdůležitější funkcí čtečky elektronických knih je samozřejmě samotné čtení. Při čtení můžeme využít řadu funkcí jako je přechod na zadanou stránku, možnost vertikálního a horizontálního zobrazení, volbu typu a velikosti písma, možnost ukládání záložek či spuštění automatického stránkování. Mezi podporovanými knižními formáty najdeme TXT, PDF, EPUB, FB2, HTML, RTF, CHM, MOBI a Adobe DRM. Podporovány jsou také čtyři grafické (JPEG, BMP, GIF a PNG) a čtyři audio formáty (MP3, WMA, WAV či OGG).

Energy Sistem uvádí na trh trojici nových čteček elektronických knih
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Energy Sistem eReader Slim

Kromě vlajkového modelu eReader Pro+ nyní nově nabízí firma Energy Sistem také dvě další lehké a zejména velice tenké čtečky eReader Slim a eReader Screenlight. Obě mají šestipalcový e-Ink displej s rozlišením 600 × 800 pixelů. Jak jste si jistě vyvodili z názvu, model Screenlight navíc nabídne nasvícení displeje. Mezi výbavou obou novinek najdeme 8 GB interní paměti, 128 MB RAM a 1500mAh lithiovou baterii.

Energy Sistem uvádí na trh trojici nových čteček elektronických knih
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Energy Sistem eReader Screenlight

Produkty značky Energy Sistem jsou známé a atraktivní hlavně svojí nízkou cenou. Ani v případě tří nových eReaderů tomu není jinak. Za nejlépe vybavený a vlajkový model Energy eReader Pro+ sice zaplatíme 3 890 Kč, ale za další dva modely dáme pouze 2190 Kč (za Slim) a 2 690 Kč (za Screnlight).

Zdroj: TZ Energy Sistem

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama