amd-jde-k-soudu-kvuli-lhani-o-bulldozeru
Novinka AMD jde k soudu kvůli lhaní o Bulldozeru

AMD jde k soudu kvůli lhaní o Bulldozeru

Z. Obermaier

Z. Obermaier

7. 11. 2015 10:43 42

Už takhle těžce zkoušená firma, má na krku další problém - jde k soudu za lhaní o Bulldozeru!

Reklama
AMD jde k soudu kvůli lhaní o Bulldozeru
i Zdroj: PCTuning.cz

Je až neuvěřitelné, jakou má tato společnost smůlu. Zkrátka a dobře, tohle musí být odplata zhůry za nějaké zhůvěřilosti :). Po hrůzných finančních výsledcích, produktech, které si nedokáží najít zákazníky, neexistujícímu marketingu a amatérském vedení, je tu další problém.

Společnost byla žalována, že lhala o počtu jader v procesoru Bulldozer - je to absurdní, ale je to tak. Tony Dickey podal hromadnou žalobu na AMD za: Za porušení spotřebitelského zákona, za nekalou soutěž, za klamavou reklamu, podvod, bezdůvodné obohacení a porušení zákazu prodeje. To je síla, že?

Jde o to, že AMD uvádělo, že v procesorech Bulldozer (Piledriver, Excavator) je osm jader, a tudíž zvládne osm úloh najednou. Žaloba ale tvrdí, že to není pravda a jádra jsou pouze čtyři. Žalobce tvrdí, že při osmi úlohách dochází k degradaci výkonu, jelikož nejde o osm skutečných jader, ale o čtyři moduly sdílející prostředky. Žaloba tvrdí, že miliony zákazníků byly uvedny v omyl, a tudíž podvedeni, jelikož běžný uživatel neví jak funguje modul a kde je rozdíl proti klasickému jádru.

Společnost AMD je žalována o úhradu škody, výdaje za soudní spor a další náležitosti. Spor je veden u U.S. District Court Northern California, číslo případu je 5:15-cv-04922-PSG. Je otázkou, jak se k tomu soud postaví a zdali dá žalobci za pravdu. AMD vždy Bulldozer prezentovali jako 8-Core ze čtyř modulů, problém je ale v tom, že jen odborné veřejnosti, nebylo to na krabicích - tam bylo jen 8-Core. Bude zajímavé sledovat, co vše lze v USA žalovat, a na čem se přiživit a vydělat.

Zdroj: zde

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama