prerostly-huawei-mate-8-bude-mit-premieru-na-konci-listopadu
Novinka Přerostlý Huawei Mate 8 bude mít premiéru na konci listopadu

Přerostlý Huawei Mate 8 bude mít premiéru na konci listopadu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2015 17:15 1

Mate 7 loni zaujal a patřil k nejpopulárnějším smartphonům značky Huawei. Uvedení nástupce se tak dalo očekávat. Podle nejnovějších informací se chystaný Mate 8 představí už na konci listopadu a svou výbavou bude patřit mezi vůbec nejlepší phablety.

Reklama

Loňský Mate 7 lákal na kovové šasi, příkladné zpracování a jeden z nejlépe fungujících senzorů otisků prstů. Není proto divu, že čínský výrobce přichystal následovníka. Mate 8 si zachová obří šestipalcový displej s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 px. Nepůjde tedy o nejjemnější panel na trhu, většině uživatelů ale bude plně dostačovat.

O vysoký výkon telefonu se postará čipset Kirin 950, vyráběný 16nm FinFET procesem. Podobně jako čipy Qualcomm nebo Exynos bude nový Kirin postaven na architektuře big.LITTLE. Výkonné 2,4GHz čtyřjádro Cortex-A72 tak doplní úspornější 2,0GHz procesor Cortex-A53. Vnitřní paměť bude dvojí velikosti, 32GB verze dostane 3 GB RAM, varianta s 64GB úložištěm pak 4 GB operační paměti. Veškerý hardware má být uschován ve špičkově zpracovaném kovovém těle.

Hlavní fotoaparát phabletu nabídne šestnáctimegapixelový snímač a za zhoršených světlených podmínek si vypomůže duálním bleskem. Pod čočkou foťáku bychom měli najít kruhovou čtečku otisků prstů. Pro pořizování selfie pak bude připravena kamerka s rozlišením osm megapixelů.

Podle pozvánky, kterou výrobce rozeslal čínským serverům, dojde k představení phabletu Mate 8 ve čtvrtek 26. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama