activision-blizzard-kupuje-tvurce-mobilniho-hitu-candy-crush-saga
Novinka Activision Blizzard kupuje tvůrce mobilního hitu Candy Crush Saga

Activision Blizzard kupuje tvůrce mobilního hitu Candy Crush Saga

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

3. 11. 2015 12:00

Vývojářské studio King Digital Entertainment, které se proslavilo mobilním hitem Candy Crush Saga, bylo odkoupeno společností Activision Blizzard a to za cenu 5,9 miliard dolarů (cca 142 miliard korun). 

Reklama

Pikantnost tohoto obchodu vyplave na povrch teprve ve chvíli, kdy odkup King Digital Entertainment porovnáme s podobnými obchody z poslední doby. K tomu se nabízí hned dvě události. V první řadě se jedná o prodej Lucasfilm v roce 2012 do rukou společnosti Disney, která za tuto společnost zaplatila 4 miliardy dolarů. V druhé řadě potom loňský prodej Mojang (tvůrce Minecraftu) do rukou společnosti Microsoft, která za tuto společnost zaplatila 2,5 miliardy dolarů.

Activision Blizzard kupuje tvůrce mobilního hitu Candy Crush Saga
i Zdroj: PCTuning.cz

King Digital Entertainment se tedy prodala více jak 2× dráž, nežli Mojang a zároveň byla o 1,9 miliard dolarů dražší, nežli tvůrci Star Wars! To se sice může zdát přitažené za vlasy, nicméně nesmíme zapomínat na skutečnost, že King Digital Entertainment díky svým početným mobilním free-to-play hříčkám v minulém roce vykázala roční tržbu v hodnotě 1,9 miliard dolarů a čistý zisk okolo 568 milionů dolarů.

Pokud se tímto stylem King Digital Entertainment posypou peníze i nadále, investice Activisionu se vrátí do méně jak 8 let. Otázkou je, zdali King Digital Entertainment brzy nedojdou nápady a zdali hráči za pár let nebudou bonbóny přejedeni. Co si myslíte vy?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama