sony-si-polepsila-jenze-mobilni-divizi-se-stale-nedari
Novinka Sony si polepšila, jenže mobilní divizi se stále nedaří

Sony si polepšila, jenže mobilní divizi se stále nedaří

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 11. 2015 13:00

Jak jsme vás informovali před několika týdny, mobilní divizi Sony se nedaří. Ředitel společnosti dokonce uvažuje o jejím uzavření a nová čísla ho od tohoto kroku rozhodně neodradí. Sony v třetím kvartálu roku do obchodů dodala pouze 6,7 milionů kusů smartphonů, což je asi o třetinu méně než za třetí kvartál roku 2014. Provozní ztráta Sony Mobile se v uplynulém čtvrtletí vyšplhala na 176 milionů dolarů. Meziroční pokles prodejů v tomto období přesáhl 15%. 

Reklama

Naštěstí pro Sony jsou na tom ostatní divize mnohem lépe. Tak například herní oddělení zaznamenalo operační profit v hodnotě 200 milionů dolarů, což odpovídá asi 16% meziročnímu nárůstu. Celá společnost pak zaznamenal operační profit v hodnotě 733 milionů dolarů.

Sony si polepšila, jenže mobilní divizi se stále nedaří
i Zdroj: PCTuning.cz

Mobilní divize Sony však má stále ještě šanci – před pár týdny byly představeny velmi zajímavé smartphony Xperia Z5, Z5 Premium a Z5 Compact, což společně s předvánočním obdobím bude znamenat zvýšení prodejů. O kolik si ovšem mobilní divize Sony v posledním čtvrtletí polepší je stále ve hvězdách.

Co se týče celé společnosti Sony, ta je na tom díky zbylým divizím vůči stejnému období minulého roku mnohem lépe.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama