huawei-je-svetova-trojka-do-obchodu-dodal-27-milionu-telefonu
Novinka Huawei je světová trojka, do obchodů dodal 27 milionů telefonů

Huawei je světová trojka, do obchodů dodal 27 milionů telefonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 10. 2015 21:00 6

Celkový počet dodaných smartphonů Huawei za poslední tři měsíce (do 30. září) dosáhl 27,4 milionu kusů. To představuje 63% meziroční nárůst. Pro srovnání: v celém odvětví je pro letošní rok očekáván meziroční růst 9,3 %.

Reklama

Dodávky telefonů Huawei v Evropě vzrostly meziročně o 98 %, v regionech Středního východu a v Africe o 70 %. Divize consumer BG se těší značnému úspěchu také na domácím (čínském) trhu, kde hlásí meziroční nárůst dodávek o 81 %.

Konkrétní výsledky Huawei v oblasti prémiových chytrých telefonů poukazují na stále rostoucí zájem uživatelů. Od uvedení na trh dosáhly dodávky smartphonů Mate 7 šesti a půl milionu kusů, P7 sedmi a půl milionu kusů a P8 čtyř milionů kusů. Huawei Mate S, nejnovější vlajková loď uvedená v září tohoto roku, je nyní k dostání ve více než 48 zemích světa. Uvedením verze Mate S „Rose Gold“ si spotřebitelská divize Huawei slibuje rozšíření povědomí o značce i mezi spotřebitele ženského pohlaví.

Vysoká poptávka po chytrých telefonech střední a nejvyšší třídy je patrná také v Evropě. Například ve Španělsku zařízení Huawei pokrývají 12,4 % trhu se smartphony a 45,7 % trhu s high-end zařízeními (v cenové relaci 400 – 500 EUR). Značné úspěchy zaznamenává Huawei také v Itálii, kde si drží 10,9 % trhu chytrých telefonů a 27,9 % trhu high-end zařízení.

Podle nedávné zprávy agentury GFK se společnost Huawei v období od ledna do srpna roku 2015 umístila mezi třemi největšími světovými výrobci smartphonů, a to s tržním podílem 9,5 %.

Na čínském trhu je pak Huawei s tržním podílem 15,2 % (září 2015) nadále lídrem. Mezi tři největší výrobce chytrých telefonů patří Huawei, dle dodaných kusů, mimo jiné v Austrálii, Belgii, Itálii, Portugalsku, Španělsku, Švýcarsku a na Novém Zélandě.

V říjnu 2015 byla společnost Huawei oceněna uvedením v seznamu Top 100 nejlepších celosvětových značek roku 2015 (Top 100 Best Global Brand list for 2015) společnosti Interbrand, kde Huawei patří 88. místo. V předchozím roce pak společnost Huawei dosáhla umístění v tomto seznamu jako vůbec první čínská značka.

Zdroj: Huawei

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama