blackberry-s-androidem-a-vysouvaci-klavesnici-bude-drahe
Novinka BlackBerry s Androidem a vysouvací klávesnicí bude drahé

BlackBerry s Androidem a vysouvací klávesnicí bude drahé

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2015 19:00 9

Kdysi nesmírně populární značka BlackBerry spustila předprodej telefonu Priv. Jeho specialitou je po stranách zaoblený displej a použitý systém Android. Velkým lákadlem je také zespod výsuvná QWERTY klávesnice. Výbava přístroje je příkladná a proto není žádným překvapením, že si za něj výrobce nechá pořádně zaplatit.

Reklama

BlackBerry spustilo předprodej modelu Priv, jehož název je odvozen od anglického slova privacy, tedy v překladu soukromí, zatím jen na třech trzích. Telefon je dostupný konkrétně v USA, Kanadě a Velké Británii. Výrobce zatím nezveřejnil cenu v zemích Evropské Unie, kde se platí eurem, nápovědou nám ale může být britská cena. Ta se vyšplhala na 559 liber s DPH, což je v přepočtu zhruba 780 eur a tedy 21 100 Kč. Potvrdily se tak spekulace, které varovaly, že nové BlackBerry levné rozhodně nebude.

Priv je špičkový smartphone, který má výbavu srovnatelnou s těmi nejlepšími telefony. 5,4palcový Quad HD (QHD) displej je po stranách zaoblený strejně jako u Galaxy S6 edge/edge+ od Samsungu. Dostatečný výkon poskytuje Snapdragon 808 se šestijádrovým 1,8GHz procesorem, 3 GB operační paměti a grafickou kartou Adreno 418. Novinka je dále vybavena 16Mpx fotoaparátem se stabilizací obrazu a optikou z dílen německé značky Schneider-Kreuznach. Čelní fotomodul je pětimagapixelový.

Jako jeden z mála smartphonů s Androidem dostal Priv do vínku také hardwarovou QWERTY klávesnici. Ta je výsuvná ze spodní části zařízení. Právě klávesnice může být jedním z trumfů nového modelu. Veškeré naděje na úspěch ale může zhatit přestřelená cena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama