v-cesku-se-zacal-prodavat-smartphone-pojmenovany-po-praze
Novinka V Česku se začal prodávat smartphone pojmenovaný po Praze

V Česku se začal prodávat smartphone pojmenovaný po Praze

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 10. 2015 12:00 6

V České republice se začal prodávat mobilní telefon s názvem My Prague. Jedná se o model z dílen společnosti ZTE, respektive její luxusní značky Nubia, inspirovaný kulturou a historií našeho hlavního města.

Reklama

Nubia My Prague je mobil na pomezí vyšší střední a prémiové třídy, který zákazníky láká především na fotografické funkce a výborné audio. V České republice se nabízí ve zlato-bílé kombinaci za 11 990 Kč.

Hlavním lákadlem novinky je dvojice fotoaparátů. Přední má rozlišení 8 Mpx. Zadní je 13Mpx a podporuje funkce Timelapse (zachycuje časosběrná videa), Light Painting (malování světlem ve tmě) a nabízí multiexpozici a expozici s prodlouženou závěrkou. Videa zvládne natáčet ve Full HD rozlišení.

Na čelní straně telefonu najdeme 5,2palcový displej s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, což znamená jemnost 424 bodů na palec (ppi). RAM má kapacitu 3 GB, uživatelská paměť pak 32 GB a je dále rozšiřitelná pomocí paměťových karet.

Novou Nubii pohání procesor Snapdragon 615 s osmi jádry, takže telefon má dostatek výkonu na to, aby náročné aplikace a hry běžely jako po másle. O nadprůměrné zvukové vlastnosti zařízení se stará audio čipset AK7375 od společnosti AKM s podporou sedmikanálového prostorového zvuku.

Další součástí výbavy je WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth, satelitní navigace s podporou standardů GPS a GLONASS a také LTE, které zvládá všechny u nás využívaná pásma. O přísun energie se stará baterie s kapacitou 2 200 mAh, což není nijak závratná hodnota, na druhou stranu je alespoň přítomno rychlodobíjení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama