asus-zacina-v-cr-prodavat-levny-zenfone-go
Novinka Asus začíná v ČR prodávat levný ZenFone GO

Asus začíná v ČR prodávat levný ZenFone GO

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 10. 2015 08:00

Na českém trhu se začíná prodávat nový telefon z řady ZenFone, tentokrát s názvem GO (ZC500TG). Novinka, která sází na dobrý poměr ceny a výkonu, je vybavena pětipalcovým displejem a čtyřjádrovým procesorem.

Reklama

ZenFone GO designově vychází z vlajkové lodi Zenfone 2, kterou charakterizuje oblé tělo a přední strana s motivem soustředných kruhů. Tlačítka hlasitosti a zapínací tlačítko se však tentokrát nachází na pravém boku zařízení. Výhodou cenově dostupného smartphonu je celkem kvalitní displej. Ten má úhlopříčku 5 palců, HD rozlišení (1 280 × 720 bodů) a díky technologii IPS i široké pozorovací úhly.

Výkon telefonu dodává čtyřjádrový procesor MediaTek MT6580 s taktem 1,3GHz, který v prostředí operačního systému Android 5.0 Lollipop zvládá plynule více úkolů zároveň. Ve srovnatelné cenové hladině disponuje tento smartphone nadprůměrnou zadní kamerou s rozlišením osm megapixelů. K videohovorům slouží přední kamerka s rozlišením dva megapixely.

Fotky, videa a další soubory lze ukládat do vnitřní 8GB paměti nebo na microSD kartu s kapacitou až 64 GB. Funkce dualSIM pak umožňuje uživatelům být na příjmu na dvou různých telefonních číslech nebo kombinovat výhodnější tarif pro volání s datovým tarifem.

ZenFone GO a jeho uživatelské rozhraní ZenUI nabízí každému uživateli možnost plně si prostředí telefonu přizpůsobit tak, aby odpovídalo jeho osobnímu stylu a preferencím používání, a to včetně spouštěcího programu ZenUI, motivů, písem nebo ikon. Nejnovější verze přináší stylové rozložení, které využívá čistší design bílého prostoru a umisťuje informace dopředu a na střed, aby bylo ovládání jednodušší.

Telefon se v Česku prodává v černé a červené barevné variantě za sympatických 3 990 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama