prvniho-modularniho-smartphonu-se-dockame-uz-v-prosinci
Novinka Prvního modulárního smartphonu se dočkáme už v prosinci

Prvního modulárního smartphonu se dočkáme už v prosinci

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 10. 2015 18:00 2

Fairphone je jiný. První verze tohoto smartphonu vynikala etickým přístupem k výrobě, ekologii i prodeji. Ta druhá k velmi zajímavému základu přidává i modulárnost.  

Reklama

Koupí Fairphonu 2 tak nebudete přispívat ke znečišťování planety (alespoň ne v takové míře jako koupí jiných smartphonů), ke zneužívání levné pracovní síly ani k růstu nadnárodních technologických společností a ještě navrch si domů přinesete zařízení, jehož každou jednotlivou část budete moci kdykoliv vyměnit za lepší. Ptáte se kdy?

Autoři Fairphonu 2 uvedli, že tyto smartphony se na trh dostanou ještě před Vánoci a to za cenu 530 eur (cca 14 500 korun). Za tuto cenu dostanete Fairphone 2 v základní verzi, tedy s procesorem Snapdragon 801, 2 GB paměti RAM, 32 GB vnitřní paměti, 5 Full HD LCD displejem, podporou Dual SIM, 2420 mAh baterií, 8Mpx zadním fotoaparátem a konektivitou Bluetooth 4.0 a LTE. To vše v pěti dostupných barvách – modré, černé, průhledné modré, průhledné černé a se zcela průhledným krytem.

Prvního modulárního smartphonu se dočkáme už v prosinci
i Zdroj: PCTuning.cz

Fairphone 2 poběží na Androidu 5.1 Lollipop a pokud vám nebude jeho výbava dostačovat, budete si ji moci doplnit různými moduly. O nich bohužel tvůrci Fairphonu 2 zatím moc neuvedli. Přislíbeny jsou sice kryty s NFC, moduly s lepšími fotoaparáty atd., ovšem kdy a zdali se jich vůbec dočkáme (a kde je případně budeme moci koupit) je zatím ve hvězdách. Fairphone 2 je začínající projekt a tak se může cokoliv pokazit. Po modulárních smartphonech toužící lidé mají příští rok naštěstí ještě jednu šanci - jedná se o Projekt ARA, jehož vydání bylo nedávno odloženo právě na rok 2016.

Fairphone 2 můžete předobjednat už dnes a to na stránkách výrobce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama