cat-s30-pro-ty-kteri-se-boji-ze-jim-mobil-spadne
Novinka CAT S30: Pro ty, kteří se bojí, že jim mobil spadne

CAT S30: Pro ty, kteří se bojí, že jim mobil spadne

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2015 23:59

Americká značka Caterpillar, která je známá spíše jako producent strojů pro těžký průmysl, už několik let prodává i smartphony. Nejnovějším z nich je model S30, který připomíná obrněný transportér, se kterým rozhodně není nutno zacházet jak v bavlnce.

Reklama

CAT S30 je dostupným telefonem pro uživatele pohybující se často i v extrémních podmínkách. Aby byl použitelný skutečně za jakýchkoli podmínek, je jeho tělo konstruováno tak, aby bohatě splňovalo normy certifikátů IP 68 a Mil-Spec 810G. Díky tomu je vodotěsný po dobu jedné hodiny v hloubce jeden metr, vydrží pád i z výšky 1,8 metru a v prašných prostředích se cítí jako doma.

I přesto, že jsou jeho konektory vodotěsné, jsou opatřeny gumovými krytkami, které je ochrání před vniknutím nečistot. Další praktickou vychytávkou je programovatelné postranní tlačítko, kterým je možné spouštět například svítilnu nebo otevřít vaší e-mailovou schránku.

Dotykový displej telefonu má úhlopříčku 4,5palce s rozlišením 854 × 480 pixelů a překrývá jej sklo Gorilla Glass třetí generace. Speciální vrstva Glove Touch pak zajišťuje, že je panel dobře ovladatelný i v rukavicích.

Díky baterii s kapacitou 3 000 mAh nabízí nový Caterpillar až 18 hodin hovoru nebo výdrž v pohotovostním režimu až 39 dní. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 210 o taktu 1,1GHz se postará o plynulý chod operačního systému Android 5.1 Lollipop. Hardwarovou výbavu doplňují 1 GB RAM a 8 GB uživatelské paměti rozšiřitelné paměťovkami.

Tu bude možno mimo jiné využít na uložení snímků a videí (až v kvalitě 1080p při šedesáti snímcích za sekundu) zachycených pětimegapixelovým  fotoaparátem s automatickým ostřením. Čelní foťák má pak na dnešní dobu jen průměrný dvoumegapixelový snímač. Samozřejmostí je WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 a podpora všech u nás používaných pásem LTE.

Odolnou novinku CAT S30 je již nyní možné zakoupit za doporučenou koncovou cenu 7 599 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama