novy-chytry-telefon-od-alcatelu-bude-k-dostani-s-os-windows-i-android
Novinka Nový chytrý telefon od Alcatelu bude k dostání s OS Windows i Android

Nový chytrý telefon od Alcatelu bude k dostání s OS Windows i Android

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 10. 2015 12:00 1

Firma Alcatel se povětšinou zaměřuje na levné smartphony s operačním systémem Android. I tento výrobce však umí překvapit, o čemž svědčí i připravovaný telefon One Touch Fierce XL, který by měl být k dostání jak ve verzi s operačním systémem Android, tak s OS Windows 10. 

Reklama

Svědčí o tom alespoň první rendery tohoto telefonu, které se nyní objevily na Twitteru. Podle těchto snímků bude nadcházející smartphone Fierce XL k dostání ve dvou obdobně vybavených verzích, z nichž však každá poběží na jiném operačním systému. Na webu se však neobjevily pouze první snímky telefonu, ale také možné specifikace, podle nichž by se měl nový přírůstek řady One Touch zařadit spíše do středního segmentu trhu.

Nový chytrý telefon od Alcatelu bude k dostání s OS Windows i Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefon by totiž podle předběžných, oficiálně nepotvrzených informací měl nabídnout SoC Snapdragon 210 z dílny společnosti Qualcomm. Toto SoC je založeno na čtyř jádrech ARM Cortex A7 s taktem 1,1 GHz a jeho součástí je grafický čip Adreno 304. Výrobce údajně hodlá překvapivě procesoru dát k dispozici 2 GB operačních pamětí a pro ukládání dat využít 16GB úložiště.

Nemělo by jít o žádného drobečka, o čemž svědčí už přídomek XL. Hovoří se totiž o tom, že telefon nabídne úhlopříčku 5,5", bohužel však s rozlišením 720 × 1280 pixelů. Chybět by neměl ani 8Mpx zadní a 2Mpx čelní fotoaparát. O napájení by se potom měla starat 2500mAh baterie. 

Alcatel One Touch Fierce XL by měl být s největší pravděpodobností odhalen nejdéle v prosinci a zatím není jasné ani to, za kolik se bude prodávat a zda se objeví také na evropském trhu. Jedná se ostatně spíše o spekulace, a tudíž nemusí tento smartphone vůbec spatřit světlo světa. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama