intel-vykazal-za-treti-ctvrtleti-prijmy-ve-vysi-14-5-miliardy-dolaru
Novinka Intel vykázal za třetí čtvrtletí příjmy ve výši 14,5 miliardy dolarů

Intel vykázal za třetí čtvrtletí příjmy ve výši 14,5 miliardy dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 10. 2015 11:00

Společnost Intel zveřejnila své výsledky za třetí čtvrtletí. V něm vykázala příjmy ve výši 14,5 miliardy dolarů, provozní zisk činil 4,2 miliardy, čistý zisk 3,1 miliardy a výnos na akcii 0,64 dolaru. Ze svých operací firma získala zhruba 5,7 miliardy v hotovosti, vyplatila také dividendy ve výši 1,1 miliardy a jednu miliardu amerických dolarů vynaložila na zpětný odkup 36 milionů akcií.

Reklama

„Ve třetím čtvrtletí jsme si vedli dobře a dosáhli solidních výsledků v náročném prostředí,” prohlásil generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich. „Během čtvrtletí se v praxi projevily inovace Intelu. Zákazníci nadšeně přivítali procesor Intel Core šesté generace a představili jsme rovněž naši revoluční technologii 3D XPoint, vůbec první novou kategorii paměti v počítačovém odvětví za více než dvě desetiletí.”

Hlavní trendy ve třetím čtvrtletí

• Divize Client Computing Group vykázala příjmy 8,5 miliardy, což je o 13 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 7 procent méně než ve stejném období v loňském roce.

• Divize Data Center vykázala příjmy ve výši 4,1 miliardy dolarů, což je o 8 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 12 procent více než ve stejném období v loňském roce.

• Divize Internet of Things vykázala příjmy ve výši 581 milionů dolarů, což je o 4 procenta více oproti předchozímu období a o 10 procent výše než ve stejném období v loňském roce. • Segment softwaru a služeb vykázal příjmy ve výši 556 milionů, což je o 4 procenta více oproti předchozímu období a stejně jako ve stejném období v loňském roce.

Intel vykázal za třetí čtvrtletí příjmy ve výši 14,5 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama