dlouholety-pracovnik-amd-phil-rogers-prechazi-ke-konkurencni-nvidii
Novinka Dlouholetý pracovník AMD Phil Rogers přechází ke konkurenční nVidii

Dlouholetý pracovník AMD Phil Rogers přechází ke konkurenční nVidii

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 10. 2015 11:30 9

Společnosti AMD se evidentně pomalu rozpadá tým zkušených zaměstnanců. Restrukturalizace, kterou samotné AMD provedlo za účelem odštěpení oblasti vývoje GPU a CPU, vedla k řadě organizačních změn a řada zaměstnanců AMD po tomto kroku opustilo. Minulý měsíc to byl třeba CPU architekt Jim Keller krátce potom, co dokončil práci na architektuře Zen. Jim však není jediným zkušeným tahounem, který opouští stáj AMD. 

Reklama

AMD totiž nyní dala sbohem další významná osobnost - Phil Rogers. Ten pracoval v AMD i v původní ATi celkem 21 let a v poslední době (od roku 2007) působil jako tzv. "Corporate Fellow" oblasti System Architecture and Performace. Značnou část svojí kariéry věnoval rozvoji softwarového ekosystému heterogenních počítačových produktů od AMD. Podepsal se tak na vývoji softwaru pro grafické karty i procesory.

Dlouholetý pracovník AMD Phil Rogers přechází ke konkurenční nVidii
i Zdroj: PCTuning.cz

V poslední době jsme ho mohli zaznamenat při prezentacích technologie HSA, na jejímž vývoji se značnou měrou podílel. U nového zaměstnavatele, firmy nVidia by se měl Phil Rogers stát vrchním softwarovým architektem se zaměřením na výpočetní servery.   

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama