na-kickstarteru-se-objevily-chytre-modularni-hodinky-blocks
Novinka Na Kickstarteru se objevily chytré modulární hodinky BLOCKS

Na Kickstarteru se objevily chytré modulární hodinky BLOCKS

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 10. 2015 10:00 1

Zatímco netrpělivě čekáme na modulární smartphone Project ARA, světlo světa uzřelo další modulární zařízení. Jedná se o chytré hodinky BLOCKS, které se nyní pokouší o vaší přízeň na crowdfundingovém portálu Kickstarter.

Reklama

Modulární hodinky BLOCKS by svým uživatelům chtěli umožnit, aby si jejich jednotlivé hardwarové součástky kdykoliv mohli vyměnit za jiné podobně, jako to děláme s počítači. K dispozici budou například moduly pro skener srdečního tepu, NFC čipu pro bezkontaktní platby, kamery, přídavné baterie nebo GPS.

Na Kickstarteru se objevily chytré modulární hodinky BLOCKS
i Zdroj: PCTuning.cz

BLOCKS poběží na vlastním operačním systému BLOCKS Wearables, který ovšem bude přístupný vývojářům třetích stran. Ti budou moci přijít nejen s vlastními aplikacemi, ale třeba i se zajímavými přídavnými moduly.

Jednotlivé moduly se budou upevňovat na speciální pásek, což by mělo být rychlé, pohodlné a naprosto spolehlivé.

Hodinky BLOCKS byly poprvé představeny na výstavě CES v Las Vegas. V rámci crowdfundingové kampaně jsme se potom dozvěděli, že tvůrci hodinek začali spolupracovat se společností Qualcomm, která do hodinek bude dodávat čipset Snapdragon 400.

Kickstarterovská kampaň už nyní slaví úspěchy. Na tvorbu hodinek BLOCKS tvůrci od komunity žádali 250 000 dolarů, přičemž nyní už na kontě mají přes 600 000 dolarů. Do konce kampaně přitom zbývá ještě 36 dní.

Více informací o hodinkách BLOCKS najdete na příslušné Kickstarterovské stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama