windows-10-uz-bezi-na-110-milionech-zarizeni
Novinka Windows 10 už běží na 110 milionech zařízení

Windows 10 už běží na 110 milionech zařízení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 10. 2015 14:00 14

Během prezentační akce, která se konala dnes ráno, Microsoft odhalil nejen některé hardwarové novinky, ale poukázal také na to, že na operační systém Windows 10 už přešlo více než 110 milionů uživatelů. 

Reklama

To je celkem úctyhodné číslo vzhledem k tomu, že Windows 10 spatřil světlo světa teprve koncem července a řada uživatelů navíc musela čekat na možnost instalace čekat. Už během prvního měsíce od uvedení Windows 10 na trh byl tento systém nainstalováný na 75 milionech zařízení, což znamená, že během druhého měsíce na nový operační systém od redmondského softwarového giganta přešlo dalších 35 milionů lidí. 

Windows 10 už běží na 110 milionech zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Převážnou část současných vlastníků Windows 10 tvoří uživatelé, kteří donedávna používali operační systémy Windows 7 a Windows 8/8.1. Ti mohli a stále mohou na Windows 10 přejít zcela zadarmo. Microsoft odhalil také další statistiky, včetně toho, že digitální asistentce Cortaně už byla položena více než jedna miliarda otázek a prostřednictvím nového webového prohlížeče Edge už bylo otevřeno 650 miliard webových stránek. 

Zdroj: Ars Technica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama