asus-zenfone-selfie-smartphone-pro-selficka-s-laserovym-ostrenim
Novinka Asus ZenFone Selfie: Smartphone pro selfíčka s laserovým ostřením

Asus ZenFone Selfie: Smartphone pro selfíčka s laserovým ostřením

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 10. 2015 10:00 1

Asus uvedl na český trh nový smartphone z řady ZenFone. Model Selfie láká na přední kameru s rozlišením třináct megapixelů, osmijádrový procesor, sloty pro dvě SIM a podporu všech LTE pásem používaných v České republice.

Reklama

Selfie se stejně jako všechny ZenFony vyznačuje oblou zadní stranou, která úspěšně imituje broušený kov. Ovladač hlasitosti a tlačítko závěrky na zadní straně jsou umístěny na dosah ukazováčku, takže pořizování autoportrétů, úprava hlasitosti a ovládání zapínacího tlačítka je přirozené, jako samotné držení smartphonu.

Nový ZenFone svou výbavou potěší i náročnější uživatele. Posuďte sami. Má 5,5palcový IPS displej s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, který před poškrábáním a náhodnými nárazy chrání odolné sklo Gorilla Glass 4. Procesor Qualcomm Snapdragon 615 je osmijádrový a RAM má velikost 3 GB. Základní 32GB uživatelskou paměť 32 GB pak lze kdykoli dodatečně navýšit pomocí microSD karet.

Zadní fotoaparát s rozlišením třináct megapixelů a clonou f/2.0 využívá technologii automatického zaostřování pomocí laseru a může se spolehnout na dvoubarevný dvojitý blesk Real Tone. Čelní kamerka má stejné rozlišení, tedy třináct megapixelů, takže autoportréty by měly být velmi detailní, čemuž navíc napomůže i blesk a režim Vylepšení, s nímž můžete selfíčka v reálném čase snadno zkrášlovat. Jen pár dotyky displeje dosáhnete zjemnění rysů tváře, zeštíhlení lící, změny odstínu pleti nebo odstranění vad pokožky.

Telefon podporuje LTE s podporou stahování dat rychlostí až 150 Mb/s a na internet se připojíte i přes WiFi 802.11 a/c. Samozřejmostí je WiFi Direct, Bluetooth 4.0 a A-GPS a GLONASS. Baterie s kapacitou 3 000 mAh je uživatelsky nevyjímatelná a měla by bez problémů vystačit na den opravdu intenzivního používání.

ZenFone Selfie se v ČR začíná prodávat za 7 990 Kč s DPH. Dostupný je ve stříbrné a zlaté barevné variantě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama