kulate-hodinky-gear-s2-se-zacnou-prodavat-v-listopadu-jaka-je-cena
Novinka Kulaté hodinky Gear S2 se začnou prodávat v listopadu. Jaká je cena?

Kulaté hodinky Gear S2 se začnou prodávat v listopadu. Jaká je cena?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 10. 2015 10:30

Do českých obchodů míří chytré hodinky Samsung Gear S2. Dostupné budou ve sportovní verzi za 8 999 Kč s DPH a v elegantní verzi classic za 9 999 Kč s DPH, a to v první polovině listopadu.

Reklama

Jihokorejský Samsung druhou generaci hodinek Gear S2 představil v září na veletrhu IFA. Nový model běží na operačním systému Tizen, ale bez problémů ho propojíte s libovolným smartphonem s Androidem.

Výbava hodinek je poměrně zajímavá. Displej má průměr 1,2 palce s rozlišením 360 × 360 pixelů. Je plně kulatý, neobsahuje žádný efekt „prázdné pneumatiky“, jako je tomu například u modelů Motorola. Zobrazovací technologie Super AMOLED zajišťuje velice dobré podání barev. Čelní straně dominuje také otočný prstenec, který slouží jako univerzální nástroj pro ovládání operačního systému – ať už si prohlížíte menu, listujete seznamem kontaktů či přibližujete místo na mapě.

O dostatečný výkon se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,0 GHz a 512 MB operační paměti. Aby se hodinky nabily, stačí je položit na bezdrátovou dokovací stanici, která je součástí balení. Standardní výdrž baterie je 2 až 3 dny. Mezi další výbavu patří podpora WiFi a technologie NFC, kterou je možné použít k mobilním platbám. Nechybí ani 4 GB vnitřní paměti a stupeň krytí IP 68, tedy plná odolnost vůči vodě a prachu.

Na českém trhu budou hodinky Gear S2 dostupné v první polovině listopadu. Prodávat se začnou v tmavě šedém provedení s tmavošedým páskem, nebo ve stříbrném provedení s bílým páskem za 8 999 Kč s DPH. Elegantní verze Samsung Gear S2 classic bude k dispozici v černé barvě s koženým páskem za 9 999 Kč s DPH. Ve spolupráci s partnery nabídne Samsung jako doplňky také další varianty řemínků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama