geforce-now-nova-cloudova-herni-sluzba-pro-zarizeni-shield-od-nvidie
Novinka GeForce NOW: nová cloudová herní služba pro zařízení Shield od nVidie

GeForce NOW: nová cloudová herní služba pro zařízení Shield od nVidie

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 9. 2015 20:15 3

Cloudové a streamovací služby jsou v současnosti běžnou věcí a řada z nás používá služby jako Spotify k poslechu hudby, nebo Netflix ke sledování seriálů či filmů. Myšlenka stvořit cloudovou herní službu tu již byla třeba v podobě OnLive, nicméně příliš úspěchu nesklidila. To se nyní snaží změnit gigant v oblasti grafických karet společnost nVidia, která přivedla k životu službu GeForce NOW.

Reklama

Díky této službě by měla hráčům odpadnout nutnost dlouhé hodiny stahovat hry, nebo je dlouze instalovat. Hráči budou moci prostřednictvím GeForce NOW streamovat přes internet nejnovější tituly, které fakticky poběží na výkonných cloudových superpočítačích nVidie. GeForce NOW bude fungovat jako cloudová knihovna, která by měla zahrnovat například herní tituly jako je Zaklínač 3: Divoký hon nebo sérii her Batman Arkham. 

GeForce NOW: nová cloudová herní služba pro zařízení Shield od nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce NOW by měla být také vůbec první herní cloudová služba, která je schopná streamovat obsah v rozlišení Full HD při 60 snímcích za vteřinu. Záležet samozřejmě bude také na rychlosti připojení k internetu. Služba je samozřejmě placená a vyjde nás na 9,99 euro měsíčně, přičemž první tři měsíce členství slibuje nVidia zdarma. 

GeForce NOW: nová cloudová herní služba pro zařízení Shield od nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce NOW odstartuje pro Evropu již zítra a ve svém repertoáru bude mít momentálně více než padesát oblíbených herních titulů. Pokud Vám tyto herní tituly nepostačí, GeForce NOW umožní také tradiční jednorázové zakoupení her, které nejsou v základu součástí knihovny. Zajímavostí je také to, že pro výběr her bude možné provádět za pomoci hlasové vyhledávání. Nutno podotknout, že tato služba byla vyvinuta pro zařízení Shield, a není tudíž jasné, zda bude k dostání také pro PC a notebooky. 

Zdroj: nVidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama