do-cr-a-na-slovensko-nove-iphony-dorazi-v-patek-9-rijna
Apple Novinka Do ČR a na Slovensko nové iPhony dorazí v pátek 9. října

Do ČR a na Slovensko nové iPhony dorazí v pátek 9. října

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 9. 2015 21:30 21

Společnost Apple oficiálně potvrdila dostupnost iPhonů 6s a 6s Plus na českém trhu. Obě novinky budou dostupné od pátku 9. října kromě Česka také na Slovensku a na dalších 38 světových trzích. Ceny však výrobce zatím neoznámil.

Reklama

Apple zahájil prodej nových iPhonů na vybraných zahraničních trzích minulý pátek. Za pouhý víkend se jich prodalo rekordních třináct milionů kusů. Zda byl větší zájem o menší model 6S, nebo větší 5,5palcovou variantu, však zástupci americké firmy neupřesnili.

Přestože by chytré telefony s logem nakousnutého jablka měly být v Česku oficiálně dostupné až za 10 dní, někteří tuzemští obchodníci je již nabízejí. Ceny startují na hranici 23 000 korun. Za tuto cenu zájemci získají model 6s s nejmenší 16GB pamětí.

Úhlopříčky displejů jsou u obou novinek stejné jako u předchůdců. Menší verze 6S má stále 4,7palcový displej s rozlišením 1 334 × 750 pixelů, větší 6S Plus pak 5,5palcový displej s rozlišením 1 920 × 1 080 px. Hlavní inovací je podpora technologie displeje reagující na sílu dotyku. Tuto funkci Apple pojmenoval 3D Touch.

Použit byl u nových iPhonů čip A9, který má proti předchozí generaci o 70 % větší výkon. Kapacita paměti RAM se zdvojnásobila z 1 GB na 2 GB, což vylepší multitasking, jelikož aplikace a hry se už nebudou muset hluboce uspávat a uvolňovat tak místo v paměti pro jiné. Apple vylepšil u nových telefonů také hlavní fotoaparát, který nyní dokáže zaznamenávat video ve standardu 4K a má rozlišení dvanáct megapixelů. Čelní kamerka dostala rozlišení pět megapixelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama