asus-rog-extreme-gaming-ii-progamingovy-turnaj-na-vrcholu-95-metru-vysokeho-mostu
Novinka Asus ROG Extreme Gaming II: Progamingový turnaj na vrcholu 95 metrů vysokého mostu

Asus ROG Extreme Gaming II: Progamingový turnaj na vrcholu 95 metrů vysokého mostu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 9. 2015 19:30 9

Série Asus ROG Extreme Gaming, tedy turnaj v hraní počítačových her v extrémních podmínkách, už zná vítěze druhého dílu. Dva přední české progamingové týmy, Fraternitas a eSuba, se 12. září utkaly na 95 metrů vysoké vyhlídkové terase bratislavského Nového mostu (UFO) ve hře Counter-Strike: Global Offensive.

Reklama

V náročných podmínkách, vysoko nad hladinou Dunaje, znesnaďnoval účastníkům během celého tříhodinového souboje hraní silný vítr. Vítězství nakonec po vyrovnaném souboji připadlo hráčům Fraternitas, kteří si proto odkrojili větší díl z celkového prize money ve výši 40 tisíc korun.

Dějištěm netradičního turnaje byla jedna z bratislavských dominant, střecha Nového mostu s přezdívkou „UFO“, která pro svůj tvar, styl a polohu ve výšce 95 metrů nad hladinou Dunaje přitahuje pozornost širokého okolí. Hráči na ploše jen pár desítek metrů čtverečních čelili nejen soupeřům, ale i extrémním podmínkám večerního větrného počasí v nechráněném prostoru. O technické vybavení se během celého akce starala firma Asus, která hráčům dodala herní desktopy ROG G30, monitory VG248 s obnovovací frekvencí 144 Hz a další potřebné herní příslušenství. O síťové propojení se postaral router RT-AC87U.

První souboj sice patřil týmu eSuba, postupně se však misky vah začaly naklánět ve prospěch týmu Fraternitas. Vyrovnaný tříhodinový duel rozhodly nakonec dva vítězné body týmu Fraternitas. Ten také získal prémii 25 tisíc korun a zbylých 15 tisíc korun si rozdělili hráči týmu eSuba. Vítězem doplňkového souboje mezi VIP youtubery se pak stal tým Selassieho, který si snadno poradil s týmem MenTa.

Přímý přenos bratislavského turnaje Asus ROG Extreme Gaming sledovalo na platformě Twitch celkem 21 600 diváků, přičemž maximální počet diváků v jednom okamžiku byl 3 312 lidí.

Podívejte se na sestřih utkání:

Video z předchozího a zároveň prvního ročníku turnaje Asus ROG Extreme Gaming, který se konal v Praze, na pontonu nedaleko Karlova Mostu, si můžete prohlédnout níže:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama