philips-brilliance-258b6qjeb-25-monitor-s-ah-ips-displejem-a-rozlisenim-wqhd
Novinka Philips Brilliance 258B6QJEB: 25" monitor s AH-IPS displejem a rozlišením WQHD

Philips Brilliance 258B6QJEB: 25" monitor s AH-IPS displejem a rozlišením WQHD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 9. 2015 19:00

Firma Philips nyní představila a hodlá uvést na trh svůj nový monitor řady Brilliance s označením 258B6QJEB, který je určen zejména pro pracovní účely a potěší hlavně uživatele vyžadující dobrou reprodukci barev a kvalitní obraz. 

Reklama

Monitor je totiž založen na panelu typu AH-IPS, který zajišťuje dobré pozorovací úhly 178 ° v horizontálním i vertikálním směru a zároveň věrnou reprodukci barev, díky čemuž je vhodný také pro práci s 2D i 3D grafikou, střihem videa nebo třeba s CAD-CAM systémy. Kromě toho však dokáže monitor zobrazovat v příznivém nativním rozlišení WQHD neboli 2560 × 1440 pixelů. 

Philips Brilliance 258B6QJEB: 25" monitor s AH-IPS displejem a rozlišením WQHD
i Zdroj: PCTuning.cz

Využití kvalitního displeje bylo bohužel vykoupeno horší reakční dobou (GtG), která běžně dosahuje 14 ms. Díky technologii SmartResponse však může být doba odezvy snížena až na 5 ms. Mezi dalšími specifiky displeje najdeme například jas dosahující hodnoty až 350 cd/m2 a typický kontrastní poměr 1000:1. O podsvícení se monitoru starají bílé LED (W-LED) s regulací jasu bez využití PWM, díky čemuž je značně redukováno blikání. 

Monitoru nechybí vestavěný USB hub se dvěma porty USB 2.0 a dvojicí konektorů USB 3.0. Výrobce do těla nového modelu integroval také dvojici reproduktorů, každý s výkonem 2 W. Mezi vstupy do monitoru najdeme sadu všech běžně používaných portů. Využít lze porty dual-link-DVI, analogový D-Sub nebo novější digitální DisplayPort či HDMI. 

Philips Brilliance 258B6QJEB: 25" monitor s AH-IPS displejem a rozlišením WQHD
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce samotný displej umístil na stojan, který umožňuje změnit výšku polohy displeje až o 130 mm, otáčet ho horizontálně v rozmezí 130 stupňů, naklánět ho od -5 do 20 stupňů a také vertikálně otáčet až o 90 ° do polohy "pivot". 

Výrobce bohužel zatím neodtajnil cenu pro náš trh, nicméně odhadem se mohla pohybovat někde okolo 10 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama