profesionalni-monitor-pro-fotografy-benq-sw2700pt
Novinka Profesionální monitor pro fotografy BenQ SW2700PT

Profesionální monitor pro fotografy BenQ SW2700PT

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 9. 2015 20:00 5

BenQ uvádí na trh monitor pro fotografy SW2700PT. K jeho přednostem patří velký a jemný displej, 99% pokrytí barevného prostoru Adobe RGB či hardwarová kalibrace prostřednictvím dodávaného programu Palette Master.

Reklama

BenQ SW2700PT je prvním monitorem na trhu určeným pro fotografy přinášejícím vybrané špičkové vlastnosti pro vysokou věrnost, přesnost a konzistenci barev a zároveň plnou kompatibilitu s digitálními zrcadlovkami. Barevný prostor Adobe RGB poskytuje monitoru široký rozsah barev a zprostředkovává realistické podání fotografií z přírody díky mnoha odstínům modré a zelené.

14bitová 3D LUT (Look Up Table) tabulka zvyšuje přesnost barevných přechodů RGB a přináší věrnou reprodukci barev, zatímco nízká hodnota Delta E<2 v barevných prostorech Adobe RGB i sRGB zajišťuje vysoce realistický obraz. Editaci černobílých fotografií usnadňuje jejich věrné zobrazení v režimu Black and White.

Hardwarová kalibrace prostřednictvím sondy a dodávaného programu Palette Master umožňuje uživatelům dvě volitelná individuální nastavení čipu zpracovávajícího obraz, aniž by museli zasahovat do nastavení grafické karty. Monitor je kompatibilní s kalibračními nástroji X-rite a Datacolor. Displej monitoru má úhlopříčku 27 palců a rozlišení QHD 2 560 × 1 440 bodů, které představuje o 77 % více prostoru než na klasickém Full HD monitoru a jeho odnímatelné stínítko zamezuje zkreslení obrazu vlivem vnějšího přímého světla.

Novinka BenQ SW2700PT je dostupná za doporučenou koncovou cenu 17 990 Kč s DPH pro Českou republiku a 669 euro s DPH na Slovensku.

Profesionální monitor pro fotografy BenQ SW2700PT
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama