asus-mg278q-herni-monitor-s-technologii-amd-freesync
Novinka Asus MG278Q: Herní monitor s technologií AMD FreeSync

Asus MG278Q: Herní monitor s technologií AMD FreeSync

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 9. 2015 17:30 2

Asus představil monitor MG278Q, který je vybaven displejem s vysokým rozlišením a nabídne téměř okamžitou dobu odezvy 1 ms. Novinka disponuje také 144Hz obnovovací frekvencí a technologií AMD FreeSync, která umožňuje plynulé hraní díky synchronizaci výkonu grafické karty a monitoru. Na českém trhu se prodává za 16 290 Kč s DPH.

Reklama

Model MG278Q je speciálně navržen pro herní maratony. Využívá technologie Ultra-Low Blue Ligh a Flicker-Free, které ulevují očím při dlouhotrvajícím hraní. První snižuje vyzařování modrého světla, druhá eliminuje rušivé blikání. Panel monitoru má úhlopříčku 27 palců s rozlišením 2560 × 1440 pixelů, což znamená hustotu pixelů s hodnotou 109 ppi. K plynulé souhře vykreslování grafiky a monitoru slouží technologie AMD FreeSync, která zabraňuje trhání a rozmazávání obrazu. Výsledkem je kvalitnější obraz a plynulé hraní.

Novinka společnosti Asus má ergonomicky tvarovaný stojan s možností nastavení výšky, náklonu, natočení i orientace. Hráči si díky tomu mohou najít přesně polohu, která jim vyhovuje nejvíce. Panel monitoru lze navíc snadno oddělit od stojanu a upevnit jej pomocí standardu VESA na stěnu, čímž uživatelé výrazně ušetří místo na pracovním stole.

Hráčům je určeno i speciální tlačítko GamePlus, které umožňuje na monitoru zobrazit funkce zaměřovače, časovače a počitadla snímků za sekundu (FPS). S funkcí zaměřovače si hráči mohou zvolit takový typ zaměřovače, jenž jim pro hru, kterou právě hrají, vyhovuje nejvíce. V levé části obrazovky je k dispozici také funkce časovače, která sleduje čas uplynulý ve hře. Počítadlo snímků za sekundu (FPS) zase poskytuje přehled o plynulosti hry.

Monitor je osazen jedním portem dual-link DVI, dvěma porty HDMI a jedním portem DisplayPort 1.2. Výstupy DisplayPort 1.2 a HDMI-1 poskytují nativní WQHD výstup. Dva porty USB 3.0 s možností rychlého nabíjení umožňují rychlé nabíjení mobilních zařízení a lze je využít i jako alternativní připojení sekundárního displeje. Nechybí ani praktický systém pro organizaci kabelů na zadní straně monitoru, který pomáhá uspořádat a skrýt kabely.

Doporučená cena monitoru Asus MG278Q je 16 290 korun s DPH.

 Asus MG278Q: Herní monitor s technologií AMD FreeSync
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama