ipad-mini-4-nakonec-pouziva-pretaktovany-cip-a8
Apple Novinka iPad mini 4 nakonec používá přetaktovaný čip A8

iPad mini 4 nakonec používá přetaktovaný čip A8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 9. 2015 15:00

Ačkoliv nás společnost Apple nejprve informovala o tom, že nový iPad mini 4 dostal „vnitřnosti iPadu Air 2“, nakonec jsme se dozvěděli, že ho pohání pouze přetaktovaný čip A8, nikoliv A8X, jak je tomu právě v iPadu Air 2. Malý tablet sice ukazuje svou sílu, nicméně iPadu Air 2 se ve výkonu stejně nevyrovná. 

Reklama

Přetaktovaný čip A8, který najdeme ve výbavě loňských iPhonů, je o poznání rychlejší. Procesor tohoto zařízení je taktovaný na 1,5 GHz, zatímco loňské iPhony měly takt přibližně o desetinu nižší.

Výsledky, které iPad mini 4 dosáhl v testech Geekbench, naznačují, že výkon iPadu mini 4 je přibližně o 20% vyšší, nežli výkon iPadu mini 3 a iPadu mini 2, které byly osazeny čipem A7. Bohužel při porovnání s výkonem iPadu Air 2 zůstává výkon aktuální verze malého tabletu výrazně pozadu. Dá se tedy říci, že Apple nás tak trochu mystifikoval. 

iPad mini 4 nakonec používá přetaktovaný čip A8
i Zdroj: PCTuning.cz

Oproti starším bratříčkům má iPad mini 4 navíc ještě jednu výhodu – dostal do vínku 2GB paměti RAM, které mu pomohou při multitaskingu. Ten je hlavní novinkou iOS 9.

Zdroj: Cult of Mac

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama