iphone-6s-ma-slabsi-baterii-nez-jeho-predchudce
Apple Novinka iPhone 6s má slabší baterii, než jeho předchůdce

iPhone 6s má slabší baterii, než jeho předchůdce

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 9. 2015 13:30 4

Představení nových iPhonů (6s a 6s Plus) bylo opět pompézní. Apple vyzdvihla několik nových předností a vylepšení, ovšem zapomněla tak nějak dodat, že nové iPhony disponují o něco slabší baterií. 

Reklama

Kapacita baterie, která je aktuálně mezi uživateli smartphonů napříč všemi platformami asi nejdiskutovanější téma, byla snížená z 1810 mAh na 1715 mAh, což dokazuje také video uveřejněné na webu Techcrunch. Kapacita baterie byla pravděpodobně snížena kvůli místu - nové iPhony disponují technologií 3D Touch, která vyžaduje nové komponenty. Ty do zařízení pravděpodobně přibyly právě na úkor větší baterie.

iPhone 6s má slabší baterii, než jeho předchůdce
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle výrobce by snížení kapacity baterie nemělo mít na celkovou výdrž žádný vliv. Apple totiž během prezentace uvedl, že při výrobě nových baterií použila technologie, které jsou energeticky úspornější, takže výdrž by měla být podobná, ne-li stejná jako u iPhonu předešlé generace (12 hodin nepřetržitého brouzdání po internetu, případně 24 hodin hovoru).

Na tuto událost rychle zareagovala společnost SONY, která na svém twitter.com/sonyxperiaTwitterovém účtu uveřejnila příspěvek s otázkou pro Siri (hlasová asistentka Applu): „Hey Siri, co takhle výdrž baterie?“ na což hlasová asistentka odpovídá: „Přejdi k Sony“.

Zdali se tvrzení Applu o stejné výdrži baterie ukáže jako pravdivé, časem prokážou až testy. Jak myslíte, že to dopadne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama