zajima-vas-kolik-stal-vyvoj-noveho-zaklinace-ctete-dale
Novinka Zajímá vás, kolik stál vývoj nového Zaklínače? Čtěte dále

Zajímá vás, kolik stál vývoj nového Zaklínače? Čtěte dále

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 9. 2015 13:00 11

CD Projekt Red viděl Zaklínače 3: Divoký hon od začátku až do konce jako AAA projekt, což znamenalo hromady práce, ale také odpovídající náklady. Nyní společnost vyčíslila, kolik do této hry investovala. Tipněte si!

Reklama

Podle CD Projekt Red stál Zaklínač 3: Divoký hon (v originále The Witcher 3: Wild Hunt) rovných 81 milionů dolarů. Toto číslo přitom zahrnuje nejen rozpočet na vývoj hry, ale také rozsáhlou propagační kampaň „na každém klíčovém trhu“ plus globální reklamní kampaň, která probíhala hromadu dlouhých měsíců.

Interní vývojový tým CD Projekt Red byl složený z více než 240 zaměstnanců rovných 18 národností, přičemž na vývoji se po různě dlouhou dobu podílelo přes 1500 lidí z nejrůznějších částí naší planety.

Zaklínač 3: Divoký hon byl vydán v 15 různých jazycích (včetně toho českého), z nichž 7 obsahovalo i plný dabing hry. Dabing si přitom vyžádal na 500 různých herců.

Ačkoliv se dá říci, že 81 milionů dolarů je pořádný balík peněz – alespoň na poměry evropské herní produkce -  v porovnání s ostatními herními AAA tituly je toto číslo ještě poměrně při zemi. Tak například vývoj GTA V si prý vyžádal více jak 260 milionů dolarů a taková Star Wars: The Old Republic vyšla Electronic Arts na více jak 200 milionů. Zaklínač 3 tak nepochybně patří mezi nákladnější projekty, ale ani náhodnou se nezapíše mezi nejnákladnější z nich.

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama