opera-mini-pro-android-prinasi-vylepsenou-kompresi-dat
Novinka Opera Mini pro Android přináší vylepšenou kompresi dat

Opera Mini pro Android přináší vylepšenou kompresi dat

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 9. 2015 13:00

Opera Mini si svou neochvějnou pozici na trhu s webovými prohlížeči – mimo jiné – vydobyla také tím, že uživatelům díky kompresi dokáže ušetřit množství stahových dat. Na tuto schopnost se přitom vývojářský tým Opera Mini podíval znovu a přinesl nám jedno podstatné vylepšení. Jedná se o druhý šetřící mód, který se jmenuje „Vysoký“ režim šetření.

Reklama

Původní šetřící režim pak byl přejmenován na „Extrémní“ režim šetření, přičemž mezi těmito dvěma možnostmi můžete v prostředí prohlížeče kdykoliv přepínat. 

Opera Mini pro Android přináší vylepšenou kompresi dat
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv rozdíl v ušetřených datech těchto dvou režimů není zase tak velký (šetřivější je samozřejmě nově zavedený mód), existuje jedna důležitá vlastnost, kvůli níž mnohem raději sáhnete právě po nově zavedeném režimu. Jedná se o samotné zobrazování stránek.

Zatímco Extrémní režim na prohlížených stránkách blokuje velké množství prvků, prohlížení ve Vysokém režimu je mnohem přirozenější. V tomto režimu jsou totiž stránky zobrazovány přibližně ve stejném vzhledu, jaký mají při normálním prohlížení, nehledě na to, že si v něm můžete pustit i video.

Zmiňovaná aktualizace prohlížeče Opera Mini pro Android je k dispozici už nyní, alespoň pro vybraná zařízení. Pokud na vás s aktualizací zatím ještě nedošlo, průběžně kontrolujte stav prohlížeče, určitě se to brzy změní.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama