mobilni-kecalek-whatsapp-ma-900-milionu-aktivnich-uzivatelu
Apple Novinka Mobilní kecálek WhatsApp má 900 milionů aktivních uživatelů

Mobilní kecálek WhatsApp má 900 milionů aktivních uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2015 19:00 2

Mobilní aplikaci WhatsApp, která slouží k zasílání bezplatných textových zpráv, v současné době využívá 900 milionů lidí po celém světě. Jde přitom o aktivní uživatele. Na Facebooku o tom informoval spoluzakladatel služby Jan Koum.

Reklama

Když v únoru 2014 Facebook oznámil, že aplikaci za 16 miliard dolarů kupuje, používalo WhatsApp 470 milionů lidí. Nedlouho poté začal počet uživatelů narůstat. Už loni v říjnu WhatsApps hlásil 600 milionů aktivních uživatelů, koncem letošního dubna pak dosáhl hranice 800 milionů. Nyní si služba připsala dalších sto milionů aktivních uživatelů.

Aplikace umožňuje lidem posílat textové zprávy, videa nebo obrázky mezi telefony nejrůznějších značek prostřednictvím připojení přes internet a vyhnout se tak poplatkům účtovaným operátory. Do mobilů si ji lze stáhnout zdarma a bezplatný je i první rok používání. V dalším roce je třeba zaplatit symbolické předplatné ve výši 0,99 dolaru.

WhatsApp založil v roce 2009 ukrajinský přistěhovalec Jan Koum společně s bývalým studentem Stanfordovy univerzity Brianem Actonem a zaměstnanci Yahoo!. WhatsApp patří momentálně k nejrychleji rostoucím aplikacím na světě a zřejmě již brzy propojí jednu miliardu lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama