techto-6-her-se-v-roce-2015-na-steamu-prodalo-pres-1-milion-kopii-tipnete-si-ktere-to-jsou
Novinka Těchto 6 her se v roce 2015 na Steamu prodalo přes 1 milion kopií. Tipnete si, které to jsou?

Těchto 6 her se v roce 2015 na Steamu prodalo přes 1 milion kopií. Tipnete si, které to jsou?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 9. 2015 10:50 5

Sám tvůrce Steam Spy sice tvrdí, že se jedná o nedokonalý nástroj na měření prodejů na Steamu, neboť údaje generuje pouze z nákupních preferencí pouze zlomku uživatelů. Tato služba nicméně o prodejích na Steamu stále poskytuje velmi zajímavá, i když ne docela přesná data.

Reklama

Nad tato data si nyní sedl jeden z redaktorů serveru PC Gamer a zjistil, že za rok 2015 v prodejích překročilo magickou hranici jednoho milionu už pět počítačových her. Také vás zajímá, o které tituly se jedná? Tak schválně, než dojde k odtajnění, napište do diskuze svoje tipy…

Od března roku 2015 prodaly přes 1 000 000 kopií tyto hry:

  • GTA V
  • ARK: Survival Evolved
  • H1Z1
  • Cities: Skylines
  • Rocket League
  • Besieged

Těchto 6 her se v roce 2015 na Steamu prodalo přes 1 milion kopií. Tipnete si, které to jsou?
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi tyto hry se kvalifikoval také titul Killing Floor 2, nicméně zde by data mohla být poznamenaná nedávným volným víkendem na Steamu.

Jako volná hra se na Steamu nedávno objevila i ARK: Survival Evolved, nicméně tato data do žebříčku nejspíše nebyla zahrnuta. ARK: Survival Evolved by totiž nemohlo mít pouze něco málo přes 1,5 milionů stažení, neboť se po hromadu týdnů držela na předních místech žebříčku nejprodávanějších her na Steamu.

Pakliže do výběru zahrneme také hry, které se někdy objevily v nabídce „Free Weekend“, případně byly součástí nějaké akce zdarma, či jsou samy o sobě free-to-play, potom by se na prvních místech objevila také hra Evolved, H-Hour: World´s Elite a Trove.

Údaje o takové  H-Hour: World´s Elite ovšem naznačuje, že kdyby hra byla k dispozici za peníze, asi by ji nikdo nechtěl. Průměrný čas, který hráči v této hře stráví, se totiž nerovná ani 5 minutám (přesně 04:24).

Dále je třeba zohlednit, že některé hry vychází i na konkurenční platformě, což data může dále poznamenat. Tak například takový The Witcher 3: Wild Hunt by si nejspíš vedl mnohem lépe, kdyby nevyšel i na své mateřské platformě GOG.

Za zmínku nakonec stojí i hry, které překonaly hranici 500 000 prodaných kopií. Mezi ně patří Dying Light, Stranded Deep, Total War: Attila nebo Pillars of Eternity.

Jak se vám žebříček nejprodávanějších her líbí? Tipli jste si správně?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama