asus-vivostick-pc-je-mini-pocitac-s-windows-10-a-procesorem-od-intelu
Apple Novinka Asus VivoStick PC je mini počítač s Windows 10 a procesorem od Intelu

Asus VivoStick PC je mini počítač s Windows 10 a procesorem od Intelu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2015 08:00 4

Na veletrhu IFA v německém Berlíně společnost Asus představila jeden z nejmenších počítačů na světě. VivoStick PC svým vzhledem připomíná spíše nějakou kompaktní tyčinku, ve skutečnosti jde ale o plnohodnotnou počítačovou sestavu s operačním systémem Windows 10 a solidním výkonem.

Reklama

Maličký VivoStick PC dokáže vytvořit z televize nebo obyčejného monitoru plnohodnotný stolní počítač, a to velmi jednoduše, stačí ho jen připojit do HDMI konektoru. Je možné ho navíc i dálkově ovládat z mobilního telefonu pomocí speciální aplikace.

Rozměry počítače jsou pouhých 137,9 × 34,0 × 14,9 mm a hmotnost 68 gramů. Pracovní tempo zařízení, které připomíná spíše přerostlou elektronickou cigaretu, udává procesor Intel Atom (Cherry Trail) společně s 2 GB operační paměti. Pro uložení dat pak je k dispozici 32GB úložiště. Ve výbavě samozřejmě nemůže chybět ani plná konektivita včetně WiFi 802.11 n, dvou USB portů, audio konektoru či bezdrátové technologie Bluetooth 4.0 pro připojení klávesnice a myši.

Zatím není známo, kdy přesně bude počítač Asus VivoStick PC uvolněn na trh, ale cena by měla být 129 dolarů, což po započtení DPH a dalších poplatků vychází na necelé 4 000 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama