zenwatch-2-se-chystaji-do-evropy-zakaznici-budou-mit-na-vyber-ze-dvou-velikosti
Novinka ZenWatch 2 se chystají do Evropy. Zákazníci budou mít na výběr ze dvou velikostí

ZenWatch 2 se chystají do Evropy. Zákazníci budou mít na výběr ze dvou velikostí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 9. 2015 11:00

Počítačový gigant Asus představil na veletrhu IFA v Berlíně své nové chytré hodinky. Očekávaná druhá generace ZenWatch přinesla několik změn, a to nejen uvnitř. Hlavní novinkou je, že zákazník bude mít na výběr mezi dvojí velikostí.

Reklama

ZenWatch 2 si budou moci zájemci snadno přizpůsobit svému vkusu. Hodinky se totiž bude nabízet ve dvou velikostech (dámské a pánské). Ocelové pouzdro obdélníkového tvaru má rozměr 41 × 49, nebo 37 × 45 milimetrů. Liší se také rozteč nožek, a tedy i šířka řemínků, ta má 22mm u větší a 18 mm v případě menší varianty.

Hodinky slouží především opět jako chytrý doplněk k Android smartphonům. Po spárování s chytrým telefonem zobrazují důležité informace, jako jsou příchozí hovory, zprávy nebo upozornění a dají se ovládat dotykem nebo hlasem. Displej sází na technologii AMOLED a je kryt tvrzeným sklem Gorilla Glass 3. U větší varianty má úhlopříčku 1,63palce a rozlišení 320 × 320 pixelů. Druhá, menší, se bude prodávat s obrazovkou o rozměrech 1,45 palců a s rozlišením 280 × 280 px. Samozřejmostí je voděodolné tělo s certifikací IP67. V útrobách hodinek kmitá procesor od společnosti Qualcomm, který doplňují 512 MB RAM a 4 GB vnitřního úložiště.

Od svého předchůdce se ZenWatch 2 odlišují kromě designových úprav také vylepšeným uživatelským komfortem a novými funkcemi. Hodinky jsou nově vybaveny kovovou korunkou, která přináší nový způsob interakce. V nabídce je nově také magnetická nabíječka, která se jednoduše připevní na pouzdro hodinek a výrazně tím prodlouží výdrž baterie. Na nabití 50 % kapacity stačí pouhých 36 minut. ZenWatch 2 také obsahuje senzory, díky nimž hodinky spolupracují se všemi moderními wellness aplikacemi, a mohou proto sloužit jako užitečná fitness pomůcka k dosažení osobních tréninkových cílů uživatele.

Bohužel zatím není známo, za jakou částku se ZenWatch 2 budou prodávat a kdy dorazí na český a slovenský trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama