gigaset-me-pro-ma-jako-prvni-telefon-na-svete-5-gb-ram
Novinka Gigaset ME Pro má jako první telefon na světě 5 GB RAM

Gigaset ME Pro má jako první telefon na světě 5 GB RAM

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 9. 2015 19:00 7

Veletrh IFA je v plném proudu a po několika světových výrobcích představila své novinky také značka Gigaset. V Berlíně konkrétně ukázala chytré telefony ze série ME, které lákají na zajímavé specifikace a příznivou cenu. Nejvybavenější model Me Pro má jako vůbec první smartphone na světě ve výbavě 5 GB operační paměti!

Reklama

Vrcholný zástupce dnes představené nové řady chytrých telefonů společnosti Gigaset (dříve Siemens) si připisuje jedno významné světové prvenství. Je totiž vybaven operační pamětí v kapacitě 5 GB. To je hodnota běžná spíše pro stolní počítače nebo notebooky. V současné době je u chytrých telefonů a tabletů maximem (nikoli však standardem) porce 4 GB (např. ZenFone 2 či Galaxy Note 5).

Gigaset ME Pro je (přerostlý) smartphone s 5,5palcovým displejem, výkonným osmijádrovým procesorem Snapdragon 810 od Qualcommu a velkou 4000mAh baterií, která by měla zaručit velmi dobrou výdrž na jedno nabití. Kvalitní fotografie a videa pak slibuje dvojice fotoaparátů s rozlišením 8 Mpx (čelní) a 16 Mpx (zadní). Cena velmi dobře vybaveného mobilu byla stanovena na 549 eur, v přepočtu zhruba 14 800 Kč.

Chytré telefony Gigaset ME se začnou prodávat nejdříve ve Velké Británii, Nizozemí, Španělsku, Francii, Belgii, Itálii, Turecku a Polsku. O České republice a Slovensku se výrobce v průběhu tiskové konference ani slůvkem nezmínil.

Zdroj: AA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama