zaklinac-3-divoky-hon-je-obrovsky-prodejni-hit-za-prvnich-6-tydnu-se-prodalo-6-milionu-kopii
Novinka Zaklínač 3: Divoký Hon je obrovský prodejní hit, za prvních 6 týdnů se prodalo 6 milionů kopií

Zaklínač 3: Divoký Hon je obrovský prodejní hit, za prvních 6 týdnů se prodalo 6 milionů kopií

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 8. 2015 14:45

O tom že Zaklínač 3: Divoký Hon bude prodejní trhák asi nikdo nepochyboval, nicméně že bude slavit takové prodejní úspěchy asi nikdo nečekal. Posuďte sami. CD Projekt uveřejnil, že během prvních 6 neděl od uvedení se tohoto RPG prodalo více jak 6 milionů kopií. 

Reklama

Pro společnost CD Projekt Red je možná ještě větším úspěchem skutečnost, že více než 1 milion těchto kopií hráči pořídili na GOGu, své vlastní distribuční platformě, která jediná má šanci v budoucnosti alespoň trochu konkurovat Steamu.

Tyto dva výsledky jsou pro společnost rekordní. Jak uvedl Piotr Nielubowicz z CD Projektu, tržby segmentu vývoje videoher byly při uvedení Zaklínače 3 asi 7,5 × vyšší, než tržby při uvedení Zaklínače 2. 

CD Projekt však nezůstal pouze u čísel a zmínil se i o samotném vývoji hry. Vedoucí studia Adam Badowski uvedl, že všichni z tvůrčího týmu jsou úspěchem velmi potěšeni a cítí díky němu satisfakci za probdělé noci a stresy ohledně i těch největších maličkostí, jako například vybavení interiérů, či oblečení lidí.A nakonec přišlo i samotné poděkování – jak týmu vývojářů, tak i nám hráčům.

Co se týče samotné hry, tu po 16 DLC zdarma čekají ještě dvě placené rozšíření – Hearts of Stone v říjnu a Blood and Wine na začátku příštího roku. Tato rozšíření by hru měla obohatit o další desítky hodin. Už jste Zaklínače 3 dohráli? A jak se vám líbil?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama