htc-odkoupi-vlastni-akcie-chce-zvysit-svou-hodnotu-a-obnovit-duveru-u-akcionaru
Novinka HTC odkoupí vlastní akcie, chce zvýšit svou hodnotu a obnovit důvěru u akcionářů

HTC odkoupí vlastní akcie, chce zvýšit svou hodnotu a obnovit důvěru u akcionářů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 8. 2015 07:00

Program poběží po dobu příštích dvou měsíců a zahrnuje zpětný odkup až 50 milionů akcií, tedy asi 6 % veškerých akcií společnosti v oběhu. HTC do něj plánuje investovat přibližně dvě miliardy tchajwanských dolarů (zhruba 60 milionů dolarů). Celková částka však bude záviset na konečné kupní ceně.

Reklama

„Vítám tuto příležitost zvýšit jmění akcionářů při vynaložení relativně malé části našich finančních prostředků,“ řekla Cher Wang, předsedkyně představenstva a generální ředitelka HTC.

„Tento program odráží důvěru představenstva v to, že naše strategie diverzifikace ponese ovoce. Naše důvěra pramení také ze skutečnosti, že se nám již podařilo zavést správnou strukturu a procesy, díky nimž jsme se vydali na cestu k udržitelnému a ziskovému růstu. Velmi se těším na příležitosti, které na nás čekají ve světě chytrých telefonů, virtuální reality a lifestylových zařízení, a jsem odhodlána HTC dále rozvíjet jako společnost budoucnosti.“

HTC rozhodně není v záviděníhodné pozici. O jeho smartphony není dostatečný zájem, což v posledních měsících vedlo k tristním hospodářským výsledkům, výraznému poklesu ceny akcií a následně i k propouštění. Kvůli nelichotivé finanční situaci tchajwanská firma zřejmě vycouvala také ze spuštění servisního střediska pro Evropu, které mělo vzniknout v Brně (více zde)

Zdroj HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama