servisni-centrum-vyrobce-mobilu-htc-v-brne-zrejme-nebude
Novinka Servisní centrum výrobce mobilů HTC v Brně zřejmě nebude

Servisní centrum výrobce mobilů HTC v Brně zřejmě nebude

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 8. 2015 20:30

Servisní středisko mobilních telefonů tchajwanské značky HTC pro Evropu v Brně zřejmě nakonec nevznikne. Firma, která se potýká s hlubokou ztrátou, místo plánovaného velkého náboru naopak propouští desítky dosud najatých zaměstnanců. Upozornila na to Česká televize.

Reklama

První servisní centrum HTC v Evropě mělo vzniknout v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa a opravovat se tam měla velká část telefonů této značky z celého kontinentu. Firma původně slibovala až tisíc pracovních míst a přínos pro ekonomiku v hodnotě miliardy korun. Slibovaná obří investice se však pravděpodobně zhroutí.

Podle Tomáše Budaře z CTP Invest tchajwanský výrobce zatím ani neuzavřel nájemní smlouvu s developerem na halu, kde chtěl centrum zřídit, do toho navíc nyní začal propouštět desítky zaměstnanců. Lidé byli až dosud na nucené dovolené. Jedna z personálních agentur potvrdila, že zaměstnanci původně určení pro HTC pracují jinde.

HTC je tradiční výrobce chytrých mobilních telefonů, kterému se však v posledních letech vůbec nedaří. Firmě klesly prodeje smartphonů kvůli tvrdé konkurenci značek Apple a Samsung na straně dražších přístrojů a současnému tlaku levné čínské konkurence.

Dlouhodobé problémy společnosti HTC vygradovaly letošním propadem hodnoty akcií o zhruba 60 %. V srpnu HTC oznámilo záměr kvůli snižování provozních nákladů snížit stav pracovních sil o 15 %. O zaměstnání tak přijde téměř 2,5 tisíce lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama