seagate-hodla-uvest-na-trh-750gb-verzi-ultra-tenkeho-prenosneho-disku-seven
Novinka Seagate hodlá uvést na trh 750GB verzi ultra-tenkého přenosného disku Seven

Seagate hodlá uvést na trh 750GB verzi ultra-tenkého přenosného disku Seven

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 8. 2015 16:45 5

Jistě jste zaznamenali, že firma Seagate začátkem tohoto roku oslavila 35. narozeniny. K této příležitosti vydala nejtenčí externí harddisk na světě nazvaný jednoduše jako Seven. 

Reklama

Disk je doposud k dostání pouze v jedné verzi s kapacitou 500 GB, což nemusí řadě uživatelů, kteří by o něho měli případně zájem, stačit. Proto se nyní výrobce rozhodl svoji řadu Seven rozšířit o další model s kódovým označením STDZ750100, který nabídne neformátovanou kapacitu 750 GB. 

Seagate hodlá uvést na trh 750GB verzi ultra-tenkého přenosného disku Seven
i Zdroj: PCTuning.cz

Kompaktní rozměry a vzhled nového přírůstku zůstaly zachovány stejné jako u původního, 500GB disku.  I nová verze tak má 2,5" formát a tělo s rozměry 82 × 122,5 mm tvořené kovovým krytem na vrchní straně a plechovou výztuhou na spodní straně. Jak už název napovídá, tloušťka disku je pouhých 7 mm. 

Pro připojení k PC či jiným zařízením slouží rozhraní USB 3.0 s jediným konektorem pro napájení i přenos dat. Jediné, co prozatím Seagate o 750GB modelu Seven neodhalil, je jeho cena. Ta by se vzhledem k ceně původní verze, která je u nás k dostání přibližně za 2 700 Kč, mohla pohybovat zhruba kolem 3 000 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama