financni-zprava-take-two-interactive-prozradila-ze-gta-uz-se-prodalo-220-milionu-kopii
Novinka Finanční zpráva Take-Two Interactive prozradila, že GTA už se prodalo 220 milionů kopií

Finanční zpráva Take-Two Interactive prozradila, že GTA už se prodalo 220 milionů kopií

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 8. 2015 13:30 4

Vydavatelská společnost Take-Two Interactive uveřejnila finanční zprávu, ze které jsou dobře patrné prodejní úspěchy některých jejích her. 

Reklama

Jak se dalo očekávat, nejlépe se v tomto ohledu daří gangsterce GTA V. Této hry už se na pulty obchodů dostalo na 54 milionů a zájem o ni, pravděpodobně i díky přidružené multiplayerové Grand Theft Auto Online, pořád ještě neutichl.

Finanční zpráva Take-Two Interactive prozradila, že GTA už se prodalo 220 milionů kopií
i Zdroj: PCTuning.cz

GTA V obecně pokořila hned několik rekordů. Po uvedení hry pro PlayStation 3 a Xbox 360 se tato hra stala jednou z nejrychleji prodávaných her v historii a titulem, který dokázal nejrychleji vydělat 1 miliardu dolarů. Další zajímavý rekord se potom týká celé série GTA. Od uvedení prvního dílu GTA v roce 1997 se na pulty obchodů dostalo na 220 milionů kopií těchto her, což se dá opět považovat za bombastický úspěch.

Špatně se však nevede ani dalším titulům Rockstaru a potažmo i Take Two. Tak například Red Dead Redemption, kterému se přezdívá „GTA z Divokého Západu“ se velmi dobře prodává i pět let po uvedení na trh. Tato hra je bohužel k dispozici stále pouze pro konzole nové generace a na počítače se (alespoň zatím) nechystá. Namísto toho se šušká, že v Rockstaru pracují na pokračování hry, k odhalení na E3 a ani na Gamescomu však nedošlo (alespoň veřejně).

Take Two ovšem nejsou pouze hry od Rockstar Games. Daří se třeba i strategické sérii Civilization, které se vyexpedovalo už 31 milionů kopií, a dále Borderlands (26 milionů kopií) a samozřejmě sportovních her NBA a WWE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama