spolecnost-pny-odhalila-jako-prvni-grafickou-kartu-geforce-gtx-950
Novinka Společnost PNY odhalila jako první grafickou kartu GeForce GTX 950

Společnost PNY odhalila jako první grafickou kartu GeForce GTX 950

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 8. 2015 20:30 1

Na web unikl první snímek podoby grafické karty GeForce GTX 950 od americké značky PNY. Tato karta by se měla zařadit do cenového segmentu pod model GTX 960, o čemž jsme Vás již informovali. 

Reklama

PNY zvolilo pro tento model poměrně kompaktní provedení, avšak karta i tak zabírá dva sloty zadního panelu. Ze snímků není patrné, jak bude napájena. Počítá se ale buď s jedním 6pinovým nebo jedním 8pinovým PCIe konektorem. Pro chlazení bude nová grafika využívat chladič s jedním ventilátorem. Nový model bude stejně jako jeho výkonnější sourozenec GTX 960 vycházet z grafického čipu GM206, který však nabídne méně výpočetních jednotek, čímž bude omezen také počet CUDA jader na 768. S grafickým čipem budou spolupracovat 2 GB pamětí typu GDDR5 využívajících 128bitové rozhraní. 

Společnost PNY odhalila jako první grafickou kartu GeForce GTX 950
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena karty by se měla pohybovat přibližně okolo ceny konkurenčního Radeonu R7 370, tedy přibližně kolem 4 500 Kč. V některých e-shopech se však začala v předprodeji objevovat stejná karta v provedení Strix od ASUSU s cenovkou kolem 240 euro, což je téměř 6 500 Kč. Kolik nakonec bude karta stát tudíž zatím není jisté. PNY nejspíše začne GTX 950 prodávat stejně jako ostatní výrobci po oficiálním jejím představení. To by mělo podle dřívějších zvěstí proběhnout již za pět dní. 

Zdroj: VideoCardz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama