caterpillar-uvadi-do-cr-odolny-smartphone-s40
Novinka Caterpillar uvádí do ČR odolný smartphone S40

Caterpillar uvádí do ČR odolný smartphone S40

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 8. 2015 15:30

Caterpillar představil v České republice odolnou novinku S40. Telefon, který snese i hrubé zacházení, je voděodolný a nevadí mu ani prašné prostředí. V tuzemských obchodech bude dostupný od konce srpna za doporučenou koncovou cenu 10 690 Kč.

Reklama

CAT S40 je smartphonem pro nejnáročnější uživatele pohybující se často i v extrémních podmínkách. Ve výbavě má 4,7palcový HD displej, který lze ovládat mokrými prsty i v rukavicích a dostatečně výkonný čtyřjádrový procesor Snapdragon 210. Tomu s rozpohybováním Androidu 5.1 pomáhá grafika Adreno 340, 1 GB operační paměti a nechybí ani uživatelská paměť kapacity 16 GB. Použitý čipset přináší podporu datových přenosů LTE, které doplňují běžné standardy GSM/HSPA, dále je tu Bluetooth 4.1, USB-OTG či WiFi 802.11 b/g/n s funkcí hotspotu.

Telefon má výrazně zkosené hrany, které jsou pro vyšší odolnost pogumované. Gumová jsou i záda přístroje, obvodový rámeček je pak kovový. CAT S40 splňuje požadavky nejpřísnějšího certifikátu odolnosti IP 68 a překračuje i požadavky Mil-Spec 810G. Je tak vodotěsný po dobu jedné hodiny v hloubce 1 metru, prachuodolný a zároveň bez úhony vydrží i pády z výšky 1,8 metru.

Zajímavostí je novinka v podobě kontroly vodotěsnosti. Ta uživatele upozorní, pokud telefon není v dané chvíli dobře zabezpečen a vodotěsný. Animace mu pak znázorní, kterou část telefonu je třeba zkontrolovat a zajistit.

Hlavní fotoaparát je osmimegapixelový, má blesk, vlastní tlačítko spouště a poradí si s Full HD videi v kvalitě 60 snímků/s. Čelní kamerka pak dostala rozlišení dva megapixely. Díky baterii s kapacitou 3 000 mAh nabízí CAT S40 až 18 hodin hovoru nebo výdrž v pohotovostním režimu až 39 dní.

Chytrý telefon CAT S40 bude v obchodech dostupný od konce srpna za doporučenou koncovou cenu 10 690 Kč. Zároveň výrobce pro tento model na trh dodá nepřeberné množství odolného příslušenství. Uživatelé si také budoumoci ve speciálním obchodě stáhnout aplikace určené pro náročná pracovní prostředí a outdoorové aktivity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama