intel-bude-vyrabet-procesory-xeon-pro-notebooky
Novinka Intel bude vyrábět procesory Xeon pro notebooky

Intel bude vyrábět procesory Xeon pro notebooky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 8. 2015 16:00 3

High-endové procesory Xeon od firmy Intel by už nadále neměly být doménou pouze desktopů, ale měly by se podívat také do notebooků. Intel to oznámil na svém blogu. 

Reklama

Nové mobilní provedení procesorů Xeon by mělo vycházet z architektury Skylake a tudíž bude vyráběno za pomoci 14nm výrobního procesu. Tyto procesory se nejspíše objeví hlavně v profesionálních pracovních noteboocích pro náročné. O mobilních procesorech Xeon se toho prozatím moc neví. Co známe je označení řady těchto procesorů. To by mělo být Xeon E3-1500M v5. 

Intel bude vyrábět procesory Xeon pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní výhodou oproti jiným mobilním procesorům vycházejícím z rodiny Skylake by měly mít Xeony v podobě sady nástrojů Intel vPro, která se patrně bude hodit zejména profesionálům. Mezi další výhody Xeonů patří mimo jiné například podpora instrukcí AVX-512, ECC (error-correcting code) pro paměti či podpora rozhraní Thunderbolt 3. Chybět nebude samozřejmě ani podpora pamětí typu DDR4. Z uniklého snímku, který můžete vidět níže je patrné také to, že budou Xeony vybaveny grafickým čipem označeným jako "GT4e". 

Intel bude vyrábět procesory Xeon pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Jaký výkon bude tento čip mít, jaký počet jader procesory nabídnout nebo jaká bude jejich frekvence či cena však zatím nevíme. Intel nicméně slibuje, že další informace odhalí již brzy a lze očekávat, že se tak stane v rámci konference Intel Developer Forum 2015, která se koná od 18. do 20. srpna. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama