diky-virtualni-realite-budeme-moci-sledovat-zemi-z-vesmiru
Novinka Díky virtuální realitě budeme moci sledovat Zemi z vesmíru

Díky virtuální realitě budeme moci sledovat Zemi z vesmíru

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 8. 2015 14:45 1

Nedávno založená společnost SpaceVR chce dostat kameru pro virtuální realitu do vesmíru, konkrétně na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS). Tato kamera by milionům lidí na zemi měla zprostředkovat zážitek, který prožívají i astronauti.

Reklama

Na projektu SpaceVR pracují nejen zaměstnanci společnosti, ale také odborníci NASA a samotní astronauti. Aktuálně je připravený prototyp kamery. Ten by měl být vsazený do obalu, který bude vytisknutý na 3D tiskárně přímo na vesmírné stanici. Tím odborníci chtějí srazit náklady na dopravu kamery na ISS na naprosté minimum.

Díky virtuální realitě budeme moci sledovat Zemi z vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile bude vytisknutý plášť a na ISS dorazí i samotná kamera, astronauti zařízení smontují k sobě a poté ho nainstalují na pozorovací modul Cupola.

Pořízený materiál prý budeme moci spustit na jakémkoliv VR zařízení, tedy vedle headsetu Oculus Rift například i na Google Cardboard atd.

Na realizaci projektu se můžete podílet i vy. Autoři totiž před několika hodinami rozjeli Kickstarterovskou kampaň, v jejímž rámci chtějí vybrat částku 500 tisíc dolarů. Aktuálně je na kontě kampaně 16 175 dolarů od 218 přispěvatelů. Do konce kampaně zbývá 26 dní. Přidáte se taky.

Zdroj: Motherboard

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama